Notalarla dolu bir rota

Notalarla dolu bir rota

Dünyanın en önemli sanat etkinliklerine, konserlerine ve festivallere yönelik olarak düzenlenen Notalı Rotalar gezisi müzikseverleri görkemli salonlar ve eşsiz atmosferlerde ünlü orkestralar, şefler ve müzisyenlerle buluşturuyor.

Viyana Filarmoni’den Staaskapelle Berlin’e, Andrea Bocelli’den Daniel Barenboim’a, Musikverein’dan Bregenz’in göl sahnesine, Parsifal’den Carmen’e, Avrupa’nın en güzel kentlerindeki en önemli sanat olayları Fest gezginlerini bekliyor.

Silvesterkonzert

29 Aralık - 1 Ocak

 

Dünyanın en önemli orkestralarından Viyana Filarmoni her yılbaşında muhteşem akustiğiyle büyüleyen Musikverein’da müzikseverlere unutulmaz bir yeni yıl gala konseri veriyor. Bu yılın konserinde orkestrayı sayısız ödül sahibi efsanevi bir isim, müzik çevrelerinde “kraliyeti ayağına getiren şef” olarak tanınan Riccardo Muti yönetecek. 2018’e Viyana’da unutulmaz bir başlangıç yapmak isteyenler, 29 Aralık-1 Ocak tarihleri arasındaki programı mutlaka incelemeli…

 

 

 1511521566_teatru_manoel_malta.jpg

Valletta Barok Müzik Festivali

 

13 - 16 Ocak

 

Mimari zarafetin, bozulmamış tarihi mirasın ve başka bir gezegendenmiş gibi görünen manzaraların ülkesi Malta, Akdeniz’de ticaretin ortaya çıkışından beri bölgedeki tüm büyük uygarlıkların hâkimiyeti altına girmiş. Valletta Uluslararası Barok Festivali, bu küçük Akdeniz ülkesinin yüzyıllardır Avrupa tarihinde oynadığı önemli rolü hatırlatıyor. Avrupa’nın halen kullanılan en eski tiyatrolarından Manoel Tiyatrosu’nun merkezinde yer aldığı, Aziz Yahya Katedrali, özgün Valletta kiliseleri, Büyük Üstadlar Sarayı gibi diğer barok binalara da yayılan etkinlik takvimindeki 3 özel konser, 13-16 Ocak tarihleri arasında gezginleri bekliyor.

 

 

 Mozartwoche 2018

 

27 Ocak - 1 Şubat

 

Mozart’ın doğumgünü zamanında gerçekleştirilen Mozartwoche (Mozart Haftası), opera performanslarından oda orkestralarına, solo resitallerden dünyaca tanınmış sanatçıların konserlerine uzanan programıyla müzik dünyasının en önemli organizasyonlarından biri. 1956’da başlayan bu konser serileri 2018’de Salzburg Müzik Festivali’nin yeni artistik direktörü Maren Hofmeister liderliğinde gerçekleştirilecek. 27 Ocak-1 Şubat tarihleri için kurgulanan programda iki ayrı konseriyle Viyana Filarmoni Orkestrası, Sir John Eliot Gardiner şefliğindeki İngiliz Barok Solistleri Topluluğu, yaşayan en büyük müzisyenlerden piyanist Daniel Barenboim, Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operasının ünlü yönetmen Andrea Moses imzalı yeni prodüksiyonu yer alıyor.

 

Berlin Müzik Festivali

29 Mart - 1 Nisan

 

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Berlin Müzeler Adası’ndan hayranlık uyandıran Berlin Katedrali’ne uzanan bu bahar yolculuğunun her adımında ünlü piyanist ve şef Daniel Barenboim imzası bulunuyor. 29 Mart-1 Nisan tarihlerindeki programın etkinlik takviminde, Berlin Filarmoni ve yeniden açılan Berlin Devlet Operası salonlarında Staaskapelle Berlin Orkestrası konseri, Richard Wagner’in “Parsifal” operası ve Barenboim ile Martha Argerich’in birlikte vereceği konser yer alıyor.

 

1511521567_bregenz.jpg

Bregenz Festivali

21 - 24 Temmuz

 

Dünyanın en önemli sanat olaylarından Bregenz Festivali, sadece etkinlik programı ile değil, Konstanz Gölü’nün kıyısına kurulan açıkhava amfitiyatrosu ve özel sahnesiyle de görsel bir şölen sunuyor. 2018’de 72. yılını kutlayacak festivale özel hazırladığımız 21-24 Temmuz tarihli programımızda, göl üzerindeki muhteşem sahnede “Carmen”, Festspielhaus’ta “Beatrice Cenci” operaları ve festivale her yıl başka bir şefin yönetiminde verdikleri konserle sahip çıkan Viyana Senfoni Orkestrası’nın konseri bulunuyor. Programın sürprizi ise muhteşem kütüphanesiyle ünlü “dünya mirası” St. Gall Manastırı olacak.

 

1511521568_teatro_del_silenzio.jpg

ANDREA BOCELLI VE TOSKANA

26 - 29 Temmuz / 27 - 30 Temmuz

 

Dünyanın en iyi tenorları arasında sayılan, Pavarotti’nin kendisi için “Tanrı belki gözlerini aldı ama tüm insanlığın kalbini ona verdi,” sözlerini sarfettiği Andrea Bocelli’nin doğduğu köyde inşa ettirdiği ve senede sadece 1 gece bu organizasyon için kapılarını açan Teatro del Silenzio’daki (Sessizlik Tiyatrosu) eşsiz müzik şölenine davetlisiniz. Ayrıca İtalyan Rönesansı’nın merkezi, tarih ile tabiatın iç içe olduğu Toskana yöresinin gözde kentleri de gezinin seçkin durakları arasında yer alıyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.