Öcalan’dan HDP’ye yol haritası

Öcalan’dan HDP’ye yol haritası

22 Mayıs’ta İmralı Cezaevinde avukatları ile görüşen Abdullah Öcalan’ın verdiği mesajların ayrıntıları açıklanmaya devam ediliyor.

PKK Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları Nevruz Uysal ve Rezan Sarıca İmralı’daki görüşmenin ayrıntılarını anlattılar.

PKK’nın ajansı Mezopotamya’ya konuşan avukatlar, prosedür gereyi haftada 2 kez görüşme başvurusu yaptıklarını belirterek, “Sayın Öcalan’la görüşme diğer cezaevlerindeki avukat görüşme odasına benzer şekilde, ancak diğer cezaevlerine göre karşılıklı mesafe daha uzun bir masada gerçekleşiyor” ifadesini kullandılar. Avuklar son görüşmenin yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdüğünü belirtti.

Aile görüşmelerini kısıtlayan son kararın yürürlükte olduğuna dikkat söyleyen avukatlar, 22 Mayıs’taki görüşmede temel gündemlerinin açlık grevleri ve ölüm oruçları olduğunu kaydetti.

Öcalan’ın görüşmede birkaç kez Gandhi’yi örnek vererek başta Leyla Güven olmak üzere tüm eylemcilerin Gandhi’yi incelemeleri gerektiğini ifade ettiğini aktaran avukatlar, “Gandhi’nin de açlık grevleri yaptığını ancak açlık grevlerinin ötesinde siyasal mücadeleye öncülük ettiğini ve bu durumun açlık grevinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi” dediler.

Öcalan’ın mesajında 2013 vurgusu yapmasının temel nedeninin 2013 tarihli Nevruz bildirgesinden sonra ortaya çıkan 'toplumsal hava' olduğundan bahseden avukatlar, “Yoksa kendisi bu vurgudan kaynaklı süreç algısının oluşmaması gerektiğini ve şuan ortada bir süreç olmadığını da açıkça ifade ediyor” vurgusunu yaptılar.

 

HDP’YE YOL HARİTASI ÇİZDİ

 

Avukatların belirttiğine göre Öcalan, HDP’nin kuruluş sürecine atıfta bulunarak, Türk-İslam milliyetçiliğiyle klasik laik Türk milliyetçiliği arasında üçüncü bir çizgiye sahip olması durumunda yüzde 30 alabileceğini ancak yeterli bir düzeyi yakalayamadığını düşünüyor.

Yerel yönetimler konusunda da kayyumlara karşı önlem alınamadığını, benzer durumun yine ortaya çıkabileceğini paylaşan Öcalan, “Halka gönüllü hizmet, komünal belediyecilik, demokratik belediyecilik konularında düşünerek gelişme kaydedilmesi gerek. Yerellerde toplum için para almadan çalışabilecek üç kişi bulunamıyor mu” diye soruyor.

 

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.