Tesadüf mü, senaryo mu, film mi, dizi mi?

Tesadüf mü, senaryo mu, film mi, dizi mi?

Haberi gören ve duyan şöyle diyecekti; "Ahmet Davutoğlu, köprünün uçurumunda olan AK Partiliyi ve ardından da Türkiye'yi kurtardı."

Dün, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ilginç bir intihar olayı haberi düştü medyaya. 

Yanlış stratejiler ve halen kesin bilinmeyen nedenlerle Erdoğan tarafından görevinden azledilen ve 31 Mart seçimler sürecinde üç günde bir parti kuracağı iddia edilen eski başbakan "Ahmet Davutoğlu, bir kişiyi intihar etmekten kurtardı" bilgisi geçildi haber merkezlerine.

Ancak habere konu olan intihara kalkışan şahsın giydiği t-shirtün önünde AK Parti logosu, omuzuna ise Türk bayrağı sarkıtılmıştı.

davutoglu1-002.jpg

İNTİHAR HABERİNE KONU OLAN KÖPRÜ '15 TEMMUZ'

Dün öğle vakti, FETÖ'nün en çok mücadele ettiği ve 34 şehidin olmasından dolayı ismi '15 Temmuz Şehitler' adı verilen eski Boğaiçi köprüsünde ilginç bir intihar olayı yaşandı. 

AK Parti tarafından saf dışı bırakılan ve bu nedenle bulduğu her fırsatta partisini ağır eleştiriler getirmekte geri kalmayan eski başbakan Ahmet Davutoğlu, intihar etmek üzere olan bir kişiyi bundan vazgeçirerek mutlu bir son tablosu çizilmişti.

Davutoğlu, uçurumun kenarında olan 'Ak Partiyi ve Türkiye'yi kurtarmış' ve bu mutlulukla kurtulan ise, kurtarıcısının boynuna sarılarak uzun uzun sevgi gösterisinde bulunmuştu. 

TARİH DE ÇOK MANİDAR: "1 MAYIS İŞÇİNİN VE EMEKÇİNİN BAYRAMI"

Ahmet Davutoğlu'nun sözde intihardan kurtardığı işsiz genç üzerinden 'AK Parti ve Türkiye'yi kurtarma olayının yaşandığı tarih de oldukça manidar; '1 Mayıs işçinin ve emekçinin bayramı'.

Ahmet Davutoğlu 1 Mayıs mesajını duyurmak için sabahı bile beklemedi. Gece saat 02.00'ye 20 kala twitter hesabından yaptığı paylaşımla işçi bayramını kutladı.

Davutoğlu 1 Mayıs işçi bayramını şu sözlerle kutladı; "Helal alın teri ile ekmeğini kazanan, çalışan, üreten, ülkemizin yükünü kaldıran kadın-erkek tüm işçilerimizin #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum."

davutoglu-fotokolaj.jpg

KURTARMA OLAYI ŞU ŞEKİLDE GELİŞTİĞİ AKTARILDI

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde intihar etmek isteyen bir kişinin olduğu öğrenildi. Polis ilgili birimlere haber verirken 'tesadüf eseri' yeni bir parti kurarak ülkenin yönetimine talip olacak eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu köprüden geçerken aracını durdurdu. Üstelik daha intihar edecek kişinin etrafı ve çevresi de kalabalık bir durum yani dikkat çekecek bir harekette yoktu. davutoglu3.jpg

UÇURUMDAKİ GENÇ KURTULACAĞINDAN ÇOK EMİNDİ 

Köprünün Edirne istikametinde (Avrupa tarafından) korkuluklarına çıkan AK Parti t-shirtü giymiş ve omuzundan aşağıya Türk bayrağı sarkıtmış bir kişi intihar girişiminde bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine polisler gelir. 

Kendisinin kurtarıcısını yada sorununun çözülmesini isteyen ve uçurumunun kenarında olan 'Ak Parti ve Türkiye'yi temsil eden işsiz genç' o kadar rahattı ki cep telefonundan internete girip sörf bile yapıyordu.

Nasıl olsa onu kurtaracak birisi vardı. Bu nedenle telaşa da paniğe de gerek yoktu. Ve beklenen olay yerine yanaşmaya başlamıştı. 

TAM O SIRADA 'TESADÜFEN' DAVUTOĞLU GEÇİYORDU

Müzakereci polisler saat 13.00 gibi korkuluklara çıkan kişiyi ikna etmeye çalışırken tam o sırada 'tesadüfen' köprüden geçen eski başbakanlardan yeni parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu aracını durdurur. 

Polisin yaptığı müzakerelerle sözde intihardan vazgeçmeyen genç ile ünlü müzakereci ve siyasetçi Ahmet Davutoğlu'nun kısa bir konuşma sonucu 'Köprünün uçurumunda bulunan Ak Partili ve Türkiye' temsilcisi konumundaki ve üstelik işçi bayramında işsiz genci ikna eder.

VE MUTLU SON

Deneyimli müzakereci ve siyasetçi Ahmet Davutıoğlu, uçurumun ucundaki genci ikna eder ve onu uçurumun kenarından, intihardan yani ölümden kurtardı. Kurtarıcı ve kurtulanın kavuşması duygu seline döner.  

davutoglu2.jpg

Öyle ki ölümün ucundan dönen iktidar partili olup ülkenin ekonomik durumundan memnun olmadığı için canına kıyacağı kadar devlet yönetiminden memnun olamayan genç bu kararından vazgeçiren kurtarıcısı olan Davutoğlu'na uzun uzun sarılır. Duygusal anlar yaşanan ortamda mutlu bir son fotoğrafı verilir.

Davutoğlu'nun da aynı şekilde genç 'Ak Partili ve üzerine yüklenen Türkiye' konulu kişiyi kurtarmasından dolayı mutluluğu yüzüne yansır. 

SENARYO MI, FİLM Mİ, DİZİ Mİ?  

Dünkü sözde intihar girişimi ve sonrası sosyal medyada AK Parti muhalefeti bunu överek paylaştı. Ancak siyasi gündemi takip edip olayı yorumlayabilen bir çok kişi ise bunun bir senaryo olduğu görüşünü bildirdi. Vatandaşlar ise olayın 'Film mi, dizi mi' yani gösterim bir seferlik mi yoksa devamı gelecek mi diyerek tepki gösterdi. 

davutoglu-twit2.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.