Öğretmen atama sonuçları açıklandı

Öğretmen atama sonuçları açıklandı

MEB bünyesinde istihdam edilecek 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı. Sonuçlar atama.meb.gov.tr adresi üzerinden TC Kimlik Numarası ile sorgulanabilen öğretmen atama sonuçları, 54 bin 721 adayın erişimine açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için atama sonuçları bugün açıklandı.  Sonuçlar atama.meb.gov.tr adresi üzerinden TC Kimlik Numarası ile sorgulanabilen öğretmen atama sonuçları, 54 bin 721 adayın erişimine açıldı.

Öğretmen atama sonuçları ve ataması gerçekleşen öğretmenlerin devam ettireceği süreç şöyle devam edecek.

 “ATANAN ARKADAŞLARIMIZIN SORUMLULUKLARI VAR”
Atama öncesi konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. “Yeni atanan arkadaşlarımızın sorumlulukları var” diyen Bakan Selçuk, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Bütün öğretmenlerimizin yapacağımız çalışmalarda verdiği katkılarla onların omuzlarında bu sistemin yükseleceğinin de farkındayız. Bu yeni atanan arkadaşlarımızın başka bir sorumlulukları da var. Sizin artık ‘mezun olduk, öğretmen olduk şeklinde düşünmek yerine asla mezun olmayacağız, sürekli öğreneceğiz, kendimizi geliştireceğiz, çok daha büyük katkılar sağlayacağız bu sisteme’ şeklinde bir inanç geliştirmeniz bizi çok mutlu eder. Eğer siz burada, heyecanınızı meslek hayatınız boyunca korursanız o zaman Türk eğitim sistemi çok büyük mesafeler alacaktır. Ama atandıktan sonra atalet olursa, yavaşlama olursa da yaptığımız işin hakkını hukukunu teslim etmemiş olacağız.”

ATAMA SONUÇLARI RESMİ SİTEDE
Branşlarında göreve başlamak için gün sayan öğretmen adaylarının merakla beklediği 20 bin sözleşmeli öğretmen atama süreci tamamlandı. Bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekilişi sonrası öğretmenlerin görev yerleri belirlenmiş oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.