Ölüler ve Suriyeliler seçimde oy kullanacak

Ölüler ve Suriyeliler seçimde oy kullanacak

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere az bir zaman kala çok konuşulacak bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Yüksek Seçim Kurulu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı seçmen listelerinde ilginç verilere ulaştı. Buna göre; YSK’nın açıkladığı seçmen listesinde 1854 yılı doğumlu 165 yaşındaki Ayşe Ekici isimli bir kişinin ilk kez oy kullanacağı tespit edilirken, soyadları olmayan 148 yaşındaki Ayşe ve 149 yaşındaki Zülfü isimli kişilerin de yer aldığı belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in başkanlığında oluşturulan ekip Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçmen listelerinin kontrolünü seçmen artışı, yaş analizi, bir hanede yer alan seçmen sayısı gibi farklı yöntemlerle gerçekleştiriliyor.

ÇANKIRI’DA SEÇMEN SAYISI ARTTI

İlçelerde yaşanan seçmen değişiklikleri dikkatlerden kaçmadı. Ülke genelinde en çok değişimin yaşandığı yer Çankırı'nın Orta ilçesi oldu. İlçede 24 Haziran'da 8 bin 379 seçmen varken, Yüksek Seçim Kurulu'nun 4 Ocak'ta askıya çıkardığı listede seçmen sayısı 16 bin 401'e çıktığı belirlendi. Yaklaşık 6 aylık süre içerisinde Çankırı'nın Orta ilçesinde yüzde 95,74 oranında bir artış yaşandı.

Ankara’da da benzer bir durum ortaya çıktı. 24 Haziran seçimlerinde 6 bin 561 seçmenin olduğu Çamlıdere İlçesi’nde seçmen sayısı YSK'nin açıkladığı son listeye göre 12 bin 493'e çıktı. Seçmen artış oranı % 90,41 oldu.

1854 doğumlu olan Ayşe Ekici adlı seçmen 165 yaşında ve Kayseri Melikgazi'deki ilk kez seçmen listesinde yer aldığı belirlendi. Ekici'nin YSK listesinde nüfus kaydı, TC kimlik numarası bulunuyor.

149 yaşında olan ve soyadı olmayan Zülfü adlı kişi Şanlıurfa'da, 148 yaşında olan Ayşe adlı kişinin ise Aydın'da seçmen kaydı bulunuyor.

Yüksek Seçim Kurulu listesinde yaşı 100 ile 165 arasında olan 6 bin 389 seçmen olduğunu belirlendi. Konu ile ilgili YSK’ya başvuru yapıldı.

SURİYELİLERE OY KULLANACAK

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçmen listesine göre; 31 Mart'ta oy kullanacak Suriye doğumlu seçmen sayısı 58 bin 364 olarak belirlendi. Suriye doğumlu seçmenin 18 bin 425'i ilk defa 31 Mart seçimlerinde oy kullanacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.