On binlerce yatırımcıyı mağdur eden İhlas, yeni yatırım şirketi kurdu

On binlerce yatırımcıyı mağdur eden İhlas, yeni yatırım şirketi kurdu

Bünyesinde bulunan İhlas Finans tarafından on binlerce yatırımcının paralarını ödemeyen İhlas Holding yeni yatırım ortaklığı şirketi kuruyor.

İhlas Finans Şirketi aracılığı ile on binlerce yatırımcıyı mağdur eden İhlas holding, yeni "Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı" kuruyor.

İhlas Holding, girişim sermayesi şirketi kurma kararını SPK'ya bildirdi.

 

"SPK'YA BAŞVURUDA BULUNULDU"

Yeni yatırımlarla ilgili KAP’a şu açıklama yapıldı:

"Şirketimiz tarafından 15.09.2020 tarihli özel durum açıklaması ile, İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kurulmasına karar verildiği ve gerekli çalışmaların yapılarak, kuruluş izni için resmi kurumlara başvuru yapılacağı açıklanmıştı.

Şirketimizin %45 oranında hissedarı olacağı "İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş."nin kuruluş izni için bugün (26.11.2020) Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na başvuruda bulunulmuştur."

Açıklamanın bir benzerini de İhlas Yayın Holding yaptı.  İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın yüzde 45 payına ortak olduğunu açıkladı. 

 

ihlasfinans-batti.JPG

 

İHLAS FİNANS'IN 200 BİN MÜŞTERİSİ VARDI

1995 yılında kurulan İhlas Finans 2001 yılında kapatıldığında yaklaşık 200 bin müşterinin milyonlarca liralık mevduatı vardı.

2005 YILINDA YÖNETİCİLER HAKKINDA CEZA VERİLDİ

İhlas Finans'ı zarara uğrattıkları gerekçesiyle Enver ve Mücahit Ören'in de bulunduğu 10 sanık hakkında açılan davada, şirkette bir sıfatı olmayan Enver Ören beraat etti. Oğlu Mücahit Ören mağdurların paraları ödenmeye başlandığı için 1 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Faaliyeti 2001'de durdurulan İhlas Finans Kurumu'nda 'faizsiz bankacılık' adı altında, vatandaşı yaklaşık bir milyar dolar dolandırmakla suçlanan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören ve 6 şirket yöneticisi, İhlas Finans'ta herhangi bir sıfatlan olmadığı için beraat etti. Davada yargılanan Enver Ören'in oğlu Mücahit Ören ile Ayhan Apak ise 1 yıl 4'er ay hapse mahkum edildi.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada TCK'nın 504'üncü maddesinde tarif edilen nitelikli dolandırıcılık suçu işlendiği iddia edilmiş, sanıkların, 211 şikayetçi olduğu için, her mağdur için 5 yıldan toplam 1055 yıl hapse mahkum edilmesi istenmişti.

 

İlgili haberler

ihlasfinans.JPG

 

ihlaszedeler.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum