Onların gözü de Af teklifinde!

Onların gözü de Af teklifinde!

MHP'nin geçtiğimiz gün Meclis'e sunduğu af teklifinin yasalaşması durumunda birçok ilginç isim dışarı çıkacak veya hapse girmeyecek. İşte ayrıntılar;

MHP'nin önceki gün TBMM'ye sunduğu belli suçlarda ceza indirim teklifi kamuoyunda tartışmalarını sürdürüyor. Teklif, 19 Mayıs 2018 öncesindeki suçları kapsıyor. 19 Mayıs'a kadar olan suçlarda, 5 yıl şartlı indirim olacağı bildirilen teklifin yasalaşması halinde 162 bin 989 hükümlü faydalanabilecek.

Alaattin Çakıcı: Söz konusu tekliften yararlanacak isimler de dikkat çekti. Uzun süredir cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı teklifin yasalaşması halinde yattığı süre göz önüne alındığında cezaevinden çıkması bekleniyor.

Onur Özbizerdik: Yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç'ın torunu ve Çakıcı'nın ise üvey oğlu olan Onur Özbizerdik, sevgilisi M.Ç.'yi dövdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Buna göre, kanun teklifinin yasalaşması durumunda Özbizerdik'in cezasında 5 yıl indirim yapılacak. Özbizerdik'in aynı kanun kapsamında 'mahkumlar cezasının son 1 yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirir.' hükmüyle birlikte 1 yıl daha cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilecek.

Cengiz Şıklaroğlu: Türkiye ve Rusya`da ayrı suçlardan yargılanan Çerkez Cengiz lakabıyla bilinen Cengiz Şıklaroğlu, Türkiye'de Suriye'deki Türkmenlere yardım etmesi için bazı işadamlarına zorla senet imzalattığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kanun teklifinin yasalaşması durumunda, Şıklaroğlu da cezaevinden tahliye oluyor.

Rüzgar Çetin: Daha önce trafik kazasında bir polisin şehit etmekten 'Taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan hapis yatan yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, 2011 yılında bir barda karıştığı kavga nedeniyle 'kasten yaralama' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası almıştı. Ceza indirimi teklifi yasalaşırsa, Rüzgar Çetin de bundan yararlanacak...

ruzgarcetin.jpg

Soner G.: Adana'da kendisini doktor olarak tanıtarak, aralarında hemşire Merve K.'nin de bulunduğu 4 kişiye dudak dolgusu yapan ve hırsızlıktan hakkında kesinleşmiş 5 yıl 3 ay hapis cezası bulunan Soner G. de söz konusu tekliften yararlanıyor.

mervek.jpg

Abdullah Çakıroğlu: İstanbul'da şort giydiği için otobüste hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme attığı gerekçesiyle 3 yıl 10 ay hapse çarptırılan Abdullah Çakıroğlu da teklifin yasalaşması durumunda serbest kalacak.

Selim Erdoğan: 'Uyuşturucu madde üretimi ve satışı' suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan dizi ve sinema oyuncusu Selim Erdoğan'da bu tekliften yararlanacak isimler arasında yer alıyor.

selimerdogan.jpeg

Emrah Serbes: Alkollü kullandığı aracıyla üç kişilik ailenin içinde bulunduğu araca çarparak ölümlerine neden olan yazar Emrah Serbes teklif yasalaşması durumunda 7 yıllık cezasından 5 yıl indirime gidilecek. Cezası 2 yıla düşecek olan Serbes'in, yine aynı kanun teklifindeki 'mahkumlar cezasının son 1 yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirir' hükmü nedeniyle 1 yıl daha cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilecek.

emrahserbes-001.jpg

ÇAĞATAY ULUSOY'DA YARARLANACAK!

Kanun teklifinden 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası alan oyuncular Çağatay Ulusoy ile Gizem Karaca, yine 6 yıl 3 ay hapse çarptırılan Cenk Eren yararlanacak.

cagaatay.jpg

DOLANDIRICILARDA YARARLANACAK!

Ceza indirim teklifinden telefon dolandırıcıları da faydalanacak. Telefonla vatandaşı arayarak 'Ben polisim. Kimliğiniz PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin eline geçti' diyerek para koparan ve bu nedenle hapis cezası alan birçok kişi, teklifin yasalaşması durumunda serbest kalabilecek.

siyasetcafe.com

43736.jpg

domuz-gribi-yeniden-mi-basliyor-siyasetcafe.jpg

bakandan-mujde-kasimdan-sonra-muzeler-ucretsiz-siyasetcafe.jpg

kamuda-yeni-donem-siyasetcafe.jpg

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.