‘Orta mahalle’ turistlerin gözdesi oldu!

‘Orta mahalle’ turistlerin gözdesi oldu!

Trabzon’un Akçaabat İlçesi sınırları içerisinde yer alan Orta Mahalle, turistlerin ilgi odağı oldu. İşte ayrıntılar;

Orta Mahalle'de bulunan evler, konaklar, çeşmeler ve sokaklar yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Akçaabat’ta, 1988 yılında büyük bölümü kentsel sit alanı ilan edilen ve tarihi dokusu korunan Orta Mahalle, her mevsim yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Osmanlı dönemine ait evler, konaklar, çeşmeler, sokaklar ve mahalle kültürünün bir bütün halinde sergilendiği Orta Mahalle, tarihi dokunun bugüne kadar aktarılabildiği nadir yerleşim yerleri arasında bulunuyor.

FARKLI MEDENİYETLERİN İZLERİNİ TAŞIYOR

Arnavut kaldırımlı sokakları, dik yokuşları ve dar meydanlarıyla tarihi görünümünü koruyan mahalle, Osmanlı döneminin yanı sıra Roma ve Bizans gibi farklı medeniyetlerin de izleri taşıyor.

Karadeniz'e gelen turistlerin son yıllarda ilk tercihleri arasında yer alan Orta Mahalle, Osmanlı konut mimarisinin tipik özelliklerini taşıyan 120 tarihi evi ve restore edilen 8 konağıyla turistlere ev sahipliği yapıyor.

Ziyaretçi potansiyeli giderek artan ve turizmde adından söz ettiren mahalle, misafirlerine her mevsim eşsiz manzarasıyla tabiat ile iç içe vakit geçirme, konaklama ve yöresel lezzetleri tatma imkanı sunuyor.

Uzaktan bakıldığında, yağlı boya tabloyu andıran tarihi Orta Mahalle, gerek film yapımcılarının gerekse yerli ve yabancı turistler ile ilçeye gelen fotoğraf sanatçılarının ilk adresi oluyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.