Ortadoğu'da savaş sesleri! 'Savaşacağız'

Ortadoğu'da savaş sesleri! 'Savaşacağız'

Amerika Birleşik Başkanı Devlet Başkanı Donald Trump, skandal Kudüs kararının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. Filistin Devlet Başkanı Abbas ise konu ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar;

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararının Kudüs şehrinin gerçeğini değiştirmeyeceğini, gerekirse savaşacaklarını söyledi.

İşte Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın açıklamaları:

"Uzun yılardan beri ABD rol oynuyordu. Bu İsrailin mükafatlandırılmasıdır. Bu aşırı örgütlere yardım edecektir. Bunlar bir dini savaş çıkarmak için bir bahane arıyorlar. Uluslararası düzeyde hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır. Biz bunlar olmasın diye hep çalıştık. Kardeş dost ülkelerin liderleri ile yakın dost içinde olduk. Barışın uygulanması için işgal topraklarının boşaltılması için, bağımsız bir Filistin devleti için çalıştık. 194 no'lu karar doğrultusunda bunların yapılmasını istedik. Saat saat yeni gelişmeleri izlemekteyiz. Uygun kararları alacağız.

Dostlarımızla bir araya gelerek karar alacağız. Filistin saflarının birleşmesi açısından bağımsızlığına kavuşması açısından bir destekleyici nitelik taşımaktadır. Çok acil toplantılar yaparak gelişmeleri çok yakından inceleyeceğiz. Kudüs de Filistin devletinin başkentidir. Kimse Kudüs'ün Arap şehri olduğunu değiştiremez. Hiç bir girişim bu tarihi değiştiremez. Bu kutsal şehir tarih boyunca bunların üstesinden geldi. Trump'ın kararı, Kudüs şehrinin gerçeğini değiştirmeyecektir. Kudüs için savaşacağız.

Kardeşlerim biz imanımız ve ulusal birliğimize inandığımız için Arap ülkeleri ve İslam ülkeleri ile birlikte tek cephe olarak kalıp Kudüs için savaşacağız.

Yaşasın, Filistin Devleti'nin başkenti Kudüs!"

SAVAŞA HAZIRIZ

Öte yandan Trump İsrail'in başkenti Tel Aviv'in değişmesi ve Kudüs olmasına yönelik çalışmalarına karşılık Filistin'in askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları ABD ve İsrail'e meydan okudu. Kudüs için ' Buradayız ve savaşa hazırız!' görüntüsü verdi.

KUDÜS BÜTÜN MÜSLÜMANLARINDIR

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ise, konu ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kudüs'ün başta Filistinliler olmak üzere bütün Müslümanlara ait olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "İran olarak sorunların müzakere ile çözümünden yanayız ve halkların taleplerini koruruz. Bölgede sınırların değiştirilmesine hiçbir zaman sıcak bakmayız. Aynı zamanda sömürgecilerin Müslümanların kutsal değerlerine saldırmasına da asla tahammül edemeyiz. İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri bugün Kudüs karşısında daha bir sorumludur. Kurtuluş ise Peygamber efendimize biat etmek ve İslam dininin hükümlerini hayata geçirmek ile mümkündür” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.