ÖSO’da ganimet savaşı çıktı! Çok sayıda ölü var

ÖSO’da ganimet savaşı çıktı! Çok sayıda ölü var

Sıcak Gelişme… Özgür Suriye Ordusu’nda ganimet savaşı çıktı ve çok sayıda kişinin çatışmada öldüğü bildirildi. İşte şok gelişmenin ayrıntıları;

Özgür Suriye Ordusu'nda ganimet savaşının çıktığı ifade edildi.

Afrin'de ÖSO gruplarından Hamza Tugayı üyelerinin, Ahrar'uş Şarkiye'ye bağlı bir kişiye suikast düzenlemesinin ardından iki grup arasında çatışmalar yaşandı.

Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin duyurduğuna göre, çatışmalarda 7 cihatçı öldü, 130’dan fazla kişi de tutuklandı. Çatışma, el Hamza Tugayları ile savaşçılarının büyük çoğunluğu Deyr el Zor bölgesinden gelen Ahrar el Şarkiye grupları arasında çıktı. İddiaya göre çatışmalar ganimet paylaşımında meydan gelen anlaşmazlıktan dolayı meydana geldi.

Sol Haber Portalı'nda yer alan habere göre az 10 cihatçının öldüğü çatışmaların ardından, Ahrar'uş Şarkiye üyeleri Hamza Tugayı'nın El Bab'da bulunan karargahına baskın gerçekleştirdi.

Al Masdar ajansının haberinde ise Ahrar el Şarkiye’nin bir komutanının El Hamza militanları tarafından öldürüldüğü, çatışmaların bunun üzerine patlak verdiği belirtildi. 200 kadar Hamza Tugayı üyesini tutuklayan Ahrar'uş Şarkiye, tutuklanan ÖSO üyelerinin görüntülerini yayımladı.

Çatışmaların yükselmesi üzerine iki grubun liderlerinin Türkiye'nin aracılığıyla buluştuğu ve 6 maddelik bir anlaşma imzaladığı bildirildi.

Anlaşmaya göre iki tarafın da çatışmaya son vermesi, sivillere zarar veren kişileri teslim etmesi, iki taraftan tutuklu bulunan kişilerin serbest bırakılması ve serbest bırakılan cihatçılara silahlarının geri verilmesi, çatışmalarla ele geçirilen yerlerin karşılıklı olarak bırakılması öngörülüyor.

Görüşmelere TSK'dan de bir yetkilinin katıldığı söyleniyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.