Öz kızına 6 yıl boyunca tecavüz eden iğrenç baba için karar çıktı

Öz kızına 6 yıl boyunca tecavüz eden iğrenç baba için karar çıktı

Antalya'da engelli kızına 6 yıl boyunca tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada hapis cezasına çarptırılan Ekrem Ergül ile eşi Cemile Ergül hakkında karar verildi.

Antalya'da yaşayan 4 çocuk babası Ekrem Ergül, 6 yıl boyunca zihinsel engelli kızı H.E.'ye tecavüz etti.

H.E. 2008 yılında babasından hamile kalarak düşük yaptı. Bu tecavüzlerden doğan 2 bebek ise ölüme terk edildi.

Korkunç olay komşu ihbarıyla ortaya çıktı. Ekrem Ergül tutuklanırken, eşi Cemile Ergül serbest bırakıldı. H.E. ile kız kardeşi A.E. ve erkek kardeşi A.E.  devlet korumasına alındı.

CİNSEL İSTİSMAR VE CİNAYET SUÇLARINDAN 2 AYRI DAVA AÇILDI

Öz kızına 6 yıl boyunca tecavüz eden Ekrem Ergül hakkında 30 yıla kadar hapis, anne Cemile Ergül hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Ekrem Ergül ve Cemile Ergül hakkında yine aynı mahkemede doğan 2 bebeği öldürdükleri iddiasıyla 'nitelikli şekilde kasten öldürme' suçundan ikinci bir dava açıldı.

30 YIL HAPİS VERİLDİ

Ergül tecavüz suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezada indirim yapmayan mahkeme Cemile Ergül hakkında ise beraat kararı verdi.

KARAR YARGITAY'DAN DÖNDÜ

Ekrem Ergül ve Cemile Ergül'ün 2 bebeği öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılandıkları davada ise mahkeme Ekrem Ergül'ü 15 yıl, Cemile Ergül'ü 12 yıl hapis cezasına mahkum etti.

H.E.'nin avukatı Serap Ertuğrul ile Cumhuriyet savcısı kararı temyiz etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını, sanıkların teşebbüs suçundan değil, 'kasten insan öldürme suçu'ndan ceza almaları gerektiğine hükmederek, bozdu.

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme Ekrem Ergül ve Cemile Ergül'e 'olası kasıtla üst soy ve alt soy çocuğa beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak amacıyla insan öldürme suçu'ndan ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme 2 sanığın cezasında da indirim yapmadı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.