Ozan Arif’i Bozkurtlar, mahşeri bir kalabalık ve tekbirlerle ebediyete uğurluyor

Ozan Arif’i Bozkurtlar, mahşeri bir kalabalık ve tekbirlerle ebediyete uğurluyor

Bir döneme damga vuran dava adamı, Ozan Arif son yolculuğuyla ebediyete uğurlanıyor. Samsun'da Türkiye’nin dört bir yanından her kesimden katılan on binler Ozan’a yakışır bir törenle uğurluyor.

Türk dünyasının etkili ve güçlü sesi ve dik duruşu olarak tanınan, Ozan Arif için defnedileceği Samsun’da cenaze töreni düzenleniyor.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in manevi oğlum dediği Ozan Arif, bir süredir gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde, geçtiğimiz 13 Şubat günü sabah saat 04.50'de hayatını kaybetmişti.

ozan2.jpg

Oğlu Ozan Arif’in defin işlemleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, cenazenin bugün (16.02.2019 cumartesi günü) Samsun'dan kaldırılacağını bildirmişti.

HELALLİK ALINMAK ÜZERE EVİNDE

Ozan Arif diye bilinen Arif Şirin'in cenazesi sabah saatleri Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi'ndeki evinden uğurlandı.

Ozan Şirin'in evine Türk bayrağı asılırken tabutunun üzeri de Türk bayrağı ile kaplandı.

Evinin önünde Kuran-ı Kerim okunup dua edildi, yakınlarından ve sevenlerinden helallik alındı.

Bu sırada sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Cenazesi daha sonra cenaze aracına taşınarak törenin düzenleneceği Büyük Cami’ye götürüldü.

ozan1.jpg

BOZKURTLAR TEKBİRLER EŞLİĞİNDE UĞURLUYOR

Ozan Arif'in Türkiye’nin her yerinden cenaze törenine katılan sevenleri, tekbirler ve bozkurtlar yaparak uğurluyor.

ozanarif_bozkurt_isaret.jpgozanarif_bozkurt_isaret.jpg

MANSUR YAVAŞ CENAZE İÇİN CAMİYE GELDİ

Tören için Büyük Cami'ye gelenler arasında İYİ Parti ve CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ortak Adayı Mansur Yavaş da bulunuyor. Ozan Arif'in cenazesi için binlerce kişi camiye akın etti.

AKŞENER, OZAN ARİF'İN TABUTUNUN BAŞINDA DUA ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ozan Arif'in tören için Büyük Cami'ye geldi. Akşener, Ozan Arif'in tabutunun başına gelerek dua etti.

AKŞENER DE KATILDI

Törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP’ye katılan eski Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Zihni Şahin, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin, MHP’den ihraç edilen bağımsız aday Erhan Usta, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karabıçak, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ile AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ve Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş başta olmak üzere çok sayıda siyasi ile Uğur Işılak gibi sanatçılar da katıldı.

BABASININ YANINA DEFNEDİLDİ

Özellikle milliyetçi kesimin edebi dille sesi olan Ozan Arif, Samsun Büyük Cami'de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'nda babasının yanına defnedildi.

OZAN ARİF’İN SANAT HAYATI

Güzel sanatlara yeteneği, şiire ilgisi ve özellikle şairliğe olan kabiliyetinden dolayı okul çağlarında şiir ve resim dallarında birincilikler ve ödüller almaya başlayan Ozan Arif’in başarıları, hayatının ileriki yıllarında yöresel sınırları aşıp Türkiye genelinde de devam etti. Birçok şiir ve halk edebiyatı yarışmalarında üstün başarı gösteren Ozan Arif`in Türk Halk Edebiyatı`nın şiir, atışma, muamma, irticalen şiir söyleme, lebdeğmez (dudakdeğmez), güzelleme ve diğer dallarında çeşitli tarihlerde aldığı Türkiye birincilikleri, sertifikalar ve ödüller vardır.

 

Bunların yanında Konya`da Türkiye Aşıklar Bayramı`nda değişik yıllarda, değişik dallarda birincilikler elde eden Ozan Arif, yine Konya Aşıklar Bayramı`nda 1976, 1977 ve 1978 yıllarında her dalda altın madalya kazanmıştır.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum