Pandemi günlerinde Google’da Türkler ekmek, Almanlar maya, İtalyanlar kurabiye aradı

Pandemi günlerinde Google’da Türkler ekmek, Almanlar maya, İtalyanlar kurabiye aradı

Pandemi günlerinde Google’da Türkler ekmek, Almanlar maya, İtalyanlar kurabiye aradı.Ülkelere göre arama trendlerinde farklılıklar gözlendi.

Google aramalarından elde edilen verilere göre düzenlenen Google Arama Trendleri raporuna göre karantina günlerinde Türkiye'de "tıraş makinesi" "uzaktan eğitim" ve "ekmek tarifi" aramaları artış gösterdi.

Rapor, koronavirüs salgınında insanların anlık, günden güne değişen ve yeni edindiği alışkanlıkları gözler önüne serdi.

 30 Mart–5 Nisan günleri arasında yapılan aramaları kapsayan veriler, karantina döneminde internette en çok nelerin arandığını gösteriyor. Aynı haftalarda Google aramalarından elde edilen verilere göre, 30 Mart Türkiye'de yapılan aramalarında "açık mı?", sorusu ön plana çıktı, Güney Afrika ise en çok "temel hizmetler"i aradı. Almanya’da donanım mağazalarının hala açık olup olmadığı konusuyla ilgilendi.

Koronavirüs salgını günlerinde kişisel bakım ve evcil hayvan bakımı için işin uzmanlarına gidilemediğinden, farklı coğrafyalarda farklı çözümler üretildi. Arama trendlerine göre, İngiltere’de  "tırnak bakım seti" ve "köpek bakım kiti" aramaları yükselişe geçti. Almanya "kendi kendine saç nasıl kesilir?"in cevabını merak ederken, Türkiye'de de "tıraş makinesi" aramalarında artış yaşandı.

Ekmek tarifi ve derin dondurucu aramaları arttı

Korona virüsü, gündelik ev işlerini de etkiledi. Dışarıdan yemek siparişlerinin azaldığı bu dönemde insanlar evde yemek yapma becerilerini geliştirmeye çalışıyor. Türkiye'de "ekmek tarifi" ve "derin dondurucu", İtalya'da "basit kurabiyeler" ve Almanya'da "maya yapımı" aramalarında artış görüldü.

Eğitimin evden devam etmesi kararıyla birlikte Türkiye'de "uzaktan eğitim" aramaları yükselişe geçti. Formda kalmaya özen gösteren insanlar ise sporla ilgili aramalar yaptı. İngiltere'de "masa tenisi masası" ve "basketbol potası" Almanya'da ise YouTube'da "günlük spor sınıfları" aramaları arttı.

Google SMB Premier Partnerı EG Bilişim Teknolojileri CEO'su Gökhan Bülbül, Google Arama Trendleri hakkında "Yapılan aramalar ülkeler bazında değişiklik gösteren tüketici alışkanlıklarına yönelik bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Google Arama Trendleri üzerinden tüketici davranışlarındaki değişim izlenebilir, artan talepler tespit edilebilir ve bu taleplere uygun hizmetler üretilebilir. Değişen şartların oluşturduğu yeni talepleri takip eden ve hızlı aksiyon alan sektör oyuncuları, rekabette avantajlı konuma gelecek." şeklinde açıklama yaptı.

EVDE EKMEK TARİFİ İÇİN RESME TIKLA

72796.jpg

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.