Papaz Brunson’la ilgili sıcak gelişme

Papaz Brunson’la ilgili sıcak gelişme

Amerika Birleşik Devleti ve Türkiye arasında krize neden olan Rahip Brunson ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. İşte ayrıntılar;

Amerikalı rahip Andrew Craig Brunson’un ev hapsi kararına avukatı itiraz etti.

FETÖ ve PKK terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ve 25 Temmuz'da adli kontrol kararıyla ev hapsine alınmasının ardından, Amerikalı Papaz Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, karara itiraz etti.

Avukat İsmail Cem Halavurt, sağlık gerekçesi, kişi hak ve özgürlüklerinin ihlali ve tüm delillerin toplanmış olması kaçma şüphesinin bulunmaması gerekçeleriyle mahkemeye başvurarak öncelikle ev hapsinin ardından da yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

EV HAPSİ

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'un tutukluğu, "sağlık sorunları" dikkate alınarak geçtiğimiz hafta ev hapsine çevrilmişti.

TRUMP'TAN TEHDİT

Rahip Brunson'un ev hapsine alınması, ABD'deki beklentileri yükseltmiş, Brunson gibi Evangelist olan ABD Başkanı Donald Trump, rahibin derhal serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye büyük yaptırımlar uygulayacakları tehdidinde bulunmuştu.

siyasetcafe.com

yalanlama-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.