Peak'i hacklendik zannettik meğerse neymiş

Peak'i hacklendik zannettik meğerse neymiş

Bir gecede ülke gündemine oturdu, nedir bu Peak?

Dün gece prime time diye tabir edilen ve en çok izleyicinin ekran başında olduğu saatlerde tüm Türkiye’deki televizyon izleyicileri ellerinde kumanda ile tam 3 dakika boyunca 41 kanalda yürekleri ağızlarda gezerek hacklendiğini zannetti. Oysa herşey bir reklam stratejisinden ibaretti.

Mobil oyun şirketi olan ve ekibine yeni çalışma arkadaşları arayan Peak Games, TV ekranlarında 2 hafta sürmesi planlanan reklamla, “Bize katıl, birlikte dünyayı değiştirelim” mesajı verdi.

Kodlama ekranı ve klavye tuşu sesleri eşliğinde 3 dakika süren reklam , sosyal ağlar ve internetin gündemine de damgasını vurdu. Herkes birbirine neler olduğunu sorup durdu.

PEKİ NEDİR BU PEAK?

2010 yılında İstanbul’da Sidar Şahin tarafından kurulan Peak Games daha sonra Peak adını kullanmaya başladı. 9 yıl içerisinde Türkiye’nin ve dünyanın mobil oyun pazarının da önemli oyuncuları arasına girdi.

Peak, Spades Plus, Gin Rummy Plus ve 101 Okey Plus gibi oyunlarını geliştiren stüdyosunu 8 Kasım 2017’de ; Farmville oyunu ile dünyada oldukça ünlü olan Zynga’ya 100 milyon dolar karşılığı devretti.

100 milyon dolarlık bu satış, Peak Games’i dünya genelinde mobil uygulamalardan en çok gelir elde eden firmaların sıralandığı App Annie 2017 Top-52 listesine 37. Sırasına oturttu.

Peak’in aylık geliri 35 milyon dolar.

Peak’in Türkiye televizyon tarihinde bir ilke imza attığı 41 kanalda aynı anda yayınlanan çarpıcı reklama konu olan yeni takım arkadaşları için verdiği iş ilanı için başvuruları kendi internet siteleri üzerinden alınıyor.

Açılan iş ilanında; 17’si mühendislik, 12’si grafik/tasarım, 9’u ürün geliştirme pozisyonu için 60 kişilik bir açık gözüküyor.

Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü “Ekibimize 100 kişi de katabiliriz 500 kişi de” şeklinde bir açıklama verdi.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.