Perinçek'ten flaş açıklamalar! Akar istifa etmeli

Perinçek'ten flaş açıklamalar! Akar istifa etmeli

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,  gündeme ilişkin çok özel açıklamalar yaptı ve canlı yayında soruları yanıtladı. İşte haberin ayrıntıları;

Vatan Partisi lideri Perinçek, Ulusal Kanal'da Sabahattin Önkibar'ın hazırlayıp sunduğu ‘Alternatif’in bu hafta ki konuğu oldu ve yoğun siyasi gündeme ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı Perinçek, 24 Haziran baskın erken seçim adımı, YSK kararları, 100 bin imza çalışmaları ve muhalefetin "ittifak" temaslarına ilişkin soruları yanıtladı.

Perinçek'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"24 Haziran baskın erken seçiminin hukuki düzeni yok.

Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzayı 6 güne sıkıştırdılar. Devlet hak kullanımı kolaylaştırması lazım. Ancak tersi yapılıyor. Hele yurtdışındaki Türklerin imza verme hakkı engellendi. Avusturya'daki insanlarımıza diyorlar ki uçağa atla saatlerce yol gel ve imzanı ver!

E-Devlet gibi bir kolaylık varken, dilekçe verme/gönderme hakkı varken bunu yapmadılar.

Ancak bir zorlukları yeneriz.

Şu ana kadar 85 bin imzayı topladık. Dilekçeleri topladık. Bütün sorunumuz, dilekçelerimize imza atan vatandaşlarımızın 4-9 Mayıs tarihleri arasında akşam saat 20.00'ye kadar ilçe seçim kurularına giden resmi imzalarını atmaları. Bütün vatandaşlarımızı ilçe seçim kurullarına demokratik haklarını kullanmaya çağırıyoruz...

ABDULAH GÜL'ÜN ADAYLIĞI...

Abduulah Gül, 2 Nisan 2003 tarihinde ABD Dışişleri Bakanı Powell ile 2 sayfa 9 maddelik gizli bir anlaşma yaptğını itiraf etmişti. Bu bir anlaşma değil aslında, bir hizmet sözleşmesi... Bu sözleşmenin kapsamında Kürdistan'ın kurulması, Rauf Denktaş'ın tasfiye edilmesi, Türkiye'nin eyaletlere bölünmesi, İran'a düşmanlık vardı. Biz çıktık bunu yayınladık.

İngiliz Kraliçesi'nden nişan aldı. Atatürk'ü bir yabancı devlet başkanından madalya aldığını görebilir misiniz?

CHP'nin Gül'ü aday gösterme çabaları çok üzücü. Ancak başarılı olamadılar. Memnuniyet verici. Gül, Atlantik sisteminin temsilcilerindendir."

HULUSİ AKAR İSTİFA ETMELİ

Org. Hulusi Akar'ın, helikopterle gelip Abdullah Gül ile görüştüğü iddiaları...

"Bunun doğru olduğuna yönelik emareler var. Genelkurmay hemen bir açıklama yapmalı. Bu doğruysa Genelkurmay Başkanı istifa etmeli.

Ordunun siyasetin içine sokulması çok vahimdir. Bu istifa TSK için de iyi olur. FETÖ TSK'dan temizlenerek aslan gibi bir ordu oluyor. Onun başında bu uygulamaları görmek istemiyoruz. İç siyasete alet olmayacak komutanların gelmesi önemli..."

Siyasal İslamcıların ve Tayyip Erdoğan'ın Beşar Esad takıntısı... ABD füzelerini alkışlayan tavırları...

"Astana süreci başlamış, Kürdistan girişimi bozguna uğramış, Mehmetçik kahramanca hedeflerine ilerliyor... ABD ve İsrail'den tehditler yoğunlaşmış. Bu tehditler gelirken ABD füzelerinin alkışlanması, Türkiye'ye yönelik tehditlere selam durmak anlamına gelir.

Bu tehditler Çin'e kadar uzanıyor.

Türk hükümetinin füzeleri alkışlaması, Müslümanlık inançlarına da tecavüz anlamına gelir. Bu nasıl Müslümanlık?

Erdoğan ve Bahçeli ile birlikte Akşener ve Kılıçdaroğlu da füzelere selam durdu. Doğru bulmuyoruz.

Suriye'ye düşmanlık politikası...

Suriye'yle işbirliği demek Rusya'yla, İran'la Çin'le işbirliği demek. O ülkeler, Türkiye'yi Suriye politikasına bakarak değerlendiriyor. O yüzden Tayyip Erdoğan'a bakarak Türkiye'ye güvenmiyorlar.

O ülkelere biz gidip anlatmaya çalışıyoruz.

Doğu Akdeniz'de ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs bize karşı tatbikatlar yapıyor. Diğer yandan Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinden bize tehditler geliyor. İki cephe var. Ege ve Akdeniz'den yapılacak bir kışkırtmanın büyük etkileri olur. ABD buralarda büyük tatbikatlar yapıyor. Türkiye'yi işgal tatbikatları yapılıyor. Burada Suriye kritik önemde. Suriye dostluğu olursa Ege ve Doğu Akdeniz'de Rusya ve İran yanımızda olur.

Siz bu tehditlerle karşı karşı gelmişken, ABD füzelerini alkışlarsanız mazallah yeni tehditlerle karşılaşınca yalnız kalırsanız.

Vatan Partisi, Suriye dostluğunun mimarıdır. Beşar Esad'la görüştük. Ankara'nın Şam'la dostluk dışında şeçeneği yok."

Ekonomi nereye gidiyor...

Türkiye'nin 1 yılda 320 milyar dolar ödemesi gereken acil borcu var. Dilenme ekonomisi artık iflas etti. Türkiye'nin kamu varlığı, kamu ekonomisi satıldı. Türk ekonomisi fahişeleşti. Vücudunu satarak idare etmeye çalışıyor. Sanayi ve tarımda büyük sorunlar var.

Ege ve Akdeniz'de her an büyük tehditler gelebilir. Ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Türkiye'nin önünde büyük tehlikeler var. Cumhurbaşkanları adayları bu tehditleri, sorunları konuşmuyor. Oy hesaplarını konuşuyor.

Türkiye'nin kendi sermayedarları güvensizlik içinde. Suçluların üzerine gidiyoruz diye fabrikalara el konulması çok yanlış. Hukuk devletini getireceğiz. İnsanlar güven içinde yaşayacak. Aksi taktirde ne sanayici durur ne üretici.

Eğitim sisteminin sorunları...

Eğitimi dincileştirmek çok yanlış. Din inanaç dünyasında kalması. Dünyevi işlerde çağın ihtiyaçlarını düşüneceğiz. Eğitim ve hukukta reformlar yapmak gerekiyor.

PKK ve FETÖ ile mücadelede Erdoğan'a verdiğiniz desteği kimileri "siyasi destek" olarak görüyor...

Bütün Batı basını şunu söylüyor: Tayyip Erdoğan, Doğu Perinçek'in çizgisine geldi... Çünkü bu siyasetler bizimdi.

Erdoğan daha önce FETÖ'yle kol kolaydı. İran düşmanıydı. PKK'yla açılım yapıyordu. Şimdi değişti. Erdoğan her konuda değil ama bu konularda bizim çizgimize geldi. Türkiye'nin gerçekleri bizim politikalarımızı dayatıyor.

Rus uçağının düşürülmesinin ardından biz devreye girdik. Yapıcı siyasetlerin mimarıyız. Bizim siyasi programımız bu zaten. Biz Rusya ile görüştük. İran'da Velayeti ile görüştük. Çıktık birlikte dünyaya ilan ettik. Biz bunları yapmasak Türkiye Afrin'e giremezdi.

PKK'nın, FETÖ'nün üzerine biz yürüttük. Silivri duvarlarını biz yıktık, Erdoğan değil. -Silivri'nin önünde biber gazı yiyen 100 bin yurttaşımızı, 4-9 Mayıs tarihleri arasında ilçe seçim kurullarına imza vermek için çağırıyoruz- Şimdi Münbiç'te durduk. İlerleyemiyoruz.

Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı'na siyasi görevler vererek ordumuzu yıpratıyor. Kimse, özel siyasi amaçları için TSK'ya görev veremez. Bizim iktidarımızda bunlar olmaz.

Biz Türkiye'yi Tayyip Erdoğan'dan daha iyi yönetiriz.

Reza Zarrab dosyası...

Reza Zarrab dosyası Erdoğan'ın tepesinde sallanıyor. Erdoğan, kurtulmak için ABD'deki Yahudi lobisine sığındı. Ben bunu referandumdan önce Sayın Kılıçdaroğlu'na da söyledim. "Amerikan savcılığının belgeleri de var" dedim. "Hayır'ın çıkması için buradan yüklenelim" dedim. Ama olmadı. Binali Yıldırım'ın arkasına asılan Kürsitan bayrağında da aynı oldu. Buna da CHP muhalefet yürütmedi. Çünkü karşıdaki güç ABD!

CHP-HDP ilişkileri...

Biz HDP'nin olduğu hiçbir planda, denklemde olmayız. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da söyledim: HDP ile işbirliği yapan kaybeder! Erdoğan'a karşı mücadele ancak milli cephede verilebilir.

Bizden kimse PKK ve FETÖ ile aynı cephede olmayı beklemesin.

CHP-İyi Parti-Vatan Partisi ittifakı...

Bu bir çözümdür. Bu ittifak kesinlikle iktidar olur. Kılıçdaroğlu da bunu kabul ediyor. Sayın Meral Akşener'in bunu kabul etmesi gerekir. Bu ittifakın adayı CHP Genel Başkanı olmalı. Kılıçdaroğlu dışındaki her aday CHP için büyük sorunlar getirir. Artık sembolik Cumhurbaşkanlığı yok. O kişi artık hükümet başkanı olacak. Tarafsız Cumhurbaşkanı düzeni yok artık.

CHP- İyi Parti- Vatan Partisi modeli olumludur. Ancak aday en çok oy alan partinin yani CHP'nin lideri Cumhurbaşkanı olmalı. Meral Akşener'in aday olduğu bir modeli kabul ettirmek mümkün değil.

Hükümetten gelen bedelli askerlik mesajları...

"Paralı asker" olur ama "Paralı Mehmetçik" olmaz. Bedelli askerlik tartışması ordunun moralini bozar. Vatan savaşı veren, şehit düşen Mehmetçik savaşamaz. Buradan uyarıyorum: Mehmetçikle oynamayın! 3-5 kuruş için Türkiye'nin en önemli kurumuyla oynamayın.

100 bin imza çağrısı...

Türkiyemizi birleştirmek için yetki istiyorum. Vatandaşlarımdan, 4-9 Mayıs tarihleri arasında ilçe seçim kurullarına giderek benim Cumhurbaşkanı adayı olmam için imza vermelerini talep ediyorum. Saygılar, sevgiler sunuyorum....

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.