Pilotlara alkol testi başladı

Pilotlara alkol testi başladı

Havalimanlarında pilotlara yönelik alkol tarama testleri başlatıldı. İlk test Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından artık havalimanlarında alkol tarama testleri yapılacak. İlk test 9 Ocak tarihinde gerçekleştirildi. Yapılacak alkol testine göre; kandaki alkol düzeyi 0,20 promilin üzerinde olduğu tespit edilen uçucu personelin görevine devam etmesi önlenecek ve lisansına bağlı hakların kullanımı askıya alınacak.

SHGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre; havacılık personeli alkol ve psikoaktif madde kontrollerine ilişkin SHGM iç prosedürü 2018’in sonunda yayımlandı. Bu çerçevede havalimanlarında alkol tarama testleri yaılıyor. İlk test 9 Ocak'ta Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşti.

Alkol tarama testleri; ticari hava taşımacılığı yapmak üzere ruhsatlandırılmış işletmelerde görev yapan uçuş ve kabin ekiplerinin alkol taramasını içeriyor.

Testler uçuş görev süresi öncesi, uçuş görevi süresince veya uçuş görev süresi sonundan itibaren en geç bir saat içinde gerçekleştiriliyor.

UÇUŞ EKİBİ DEĞİŞECEK YOLCULAR MAĞDURİYET YAŞAMAYACAK

Mevzuata göre, pozitif test sonuçlarıyla ilgili belirlenen sürede kan numunesinin verilerek doğrulanması ve yolcu mağduriyeti oluşmaması için en kısa sürede ekip değişimi işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.