PKK destekçisi Türk Tabipler Birliği İstiklal Marşı'nı okutmadı! İşte şok gerekçesi

PKK destekçisi Türk Tabipler Birliği İstiklal Marşı'nı okutmadı! İşte şok gerekçesi

PKK terör örgütü destekçisi Türk Tabipler Birliği, 14 Mart Tıp Bayramı’nda İstiklal Marşı’nı okutmadı. İşte şok haberin ayrıntıları;

Türk Tabipleri Birliği (TTB) yönetiminin PKK/HDP’ye verdiği destek 14 Mart Tıp Bayramı’nda da gündeme geldi.

TTB’nin etkinliği kapsamında İstanbul’daki Taksim Meydanı’nda yapılan anmada, Türk bayrağı ve İstiklal Marşı tartışması yaşandı. TTB yönetimine yakın İstanbul Tabip Odası yöneticileri, Türk Hekimler Birliği’nin “Açıklamadan önce İstiklal Marşı’nı okuyalım” talebini provokasyon olarak nitelendirdi. Bunun üzerine bazı hekimlerle yöneticiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Türk Hekimler Birliği yöneticisi Yavuzhan Baş’ın “İstiklal Marşımızı okuyacağız, bayrağımızı açacağız, engelleyemezsiniz. Ben de bu odanın üyesiyim bayrağımı açacağım” sözleri üzerine İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç, “Kenara geçin” karşılığını verdi.

Türk Hekimler Birliği yöneticisi Baş ise, “Hiçbir şey demedik, hiçbir şey yapmadık. Sizin grubunuza dahil olduk. Sadece burada bayrağımızla duracağız” dedi.

SAĞLIKTA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Ardından 14 Mart anma programına geçildi. Samet Mengüç, “Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın (SDP), uygulamaya başlanmasından bu yana geçen 15 yılda, Türkiye’de sağlık ortamını birçok açıdan etkilemiş, sorun çözme iddiası ve çeşitli vaatlerle gelen bu program sağlık alanında birçok yeni soruna yol açmıştır. SDP, kamu hastanelerinin yapısını değiştirmeyi, onları ‘idari ve mali özerkliğe sahip’ biçimde yapılandırarak rekabete açık sağlık işletmeleri haline getirmeyi amaçlıyordu. Kaynakların ‘etkili ve verimli’ kullanılacağı iddiasıyla getirilen, ayrı tüzel kişiğe sahip ve idari yönden özerk olan Kamu Hastane Birlikleri yapılanması, 6 yıl dolmadan, Ağustos 2017’de başka bir KHK ile kaldırılırken SDP’nin bu alandaki başarısızlığı da belgelenmiş oldu” dedi. Mengüç sözlerine şöyle devam etti: “Yıllardır sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getiriyoruz. Her 14 Mart’ta taleplerimize uygun düzenlemeler yapılacağına ilişkin sözler veriliyor. Ancak, bugüne kadar Sağlık Bakanlığı ve hükümet yetkilileri tarafından, özellikle de 14 Mart dönemlerinde ‘ Hekimlere müjde’ başlığı altında verilen sözler tutulmadı.”

‘BÖLÜCÜ SÖYLEMLERİN MERKEZİ’

İstanbul Tabip Odası dağıldıktan sonra Türk Hekimler Birliği, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu ve basın açıklaması yaptı.

Türk Hekimler Birliği adına konuşma yapan Dr. Yavuzhan Baş temel amaçlarının İstanbul Tabip Odası’nı, tüm hekimleri kucaklayacak çatı haline getirmek olduğunu söyledi: “Bizim yönetimimizde tüm sağlık kuruluşlarında insan onuruna yakışır, güvenli ve kaliteli sağlık hizmetlerini vermeye yönelik çalışmalar yapılacaktır. İstanbul Tabip Odası, yıllarca asli görevi olan hekimler adına hak kayıplarına karşı durmak ve yeni kazanımlar sağlamak için çalışmayı bir yana bırakarak, bölücü örgüt söylemlerinin merkezi haline getirildi. Toplumun tamamını ilgilendiren terör, savaş gibi konularda biz hekimlerin söyleyecek sözleri elbette bulunmaktadır. Fakat İstanbul Tabip Odası yönetimi, bu hakkını her zaman terör örgütü lehine kullandı ve tabip odalarının hekimleri kapsayıcı görevinin aksine, ideolojik saplantı içinde siyasi bir köşeye çekilerek odamızın kapsayıcılığının ortadan kalkmasına ve hem toplum hem de hekimler nezdinde itibarsızlaşmasına neden olmuştur.”

AZİZ SANCAR DA BİZİZ CEPHEYE KOŞAN DA

Dr. Baş, 14 Mart’ın Mektebi Tıbbiyeyi Şahane’nin kuruluşu olarak belirtildiğini ancak 14 Mart’ı değerli kılanın; Tıbbiyeli Hikmet Boran’ın ve tıbbiyeli arkadaşlarının 1919’da İstanbul İşgali’nde, İstiklal Mücadelesi’nin neferi olarak, işgal altındaki İstanbul semalarına şanlı bayrağımızı çekerek mücadele başlatması olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “1919’da işgale karşı duran da bizdik, Sivas Kongresi’nde manda ve himayeyi reddeden de Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in cenazesini omuzlayan da bizdik. İlçe ilçe köy köy sağlık hizmeti sunup Milli Mücadeleye destek toplayan da. Çanakakale’de cepheye koşan da bizdik. Cumhuriyet’in ilanında Atatürk’ün yanında duran da. Ve bugün dünya bilimini ileri götüren Aziz Sancar da biziz. Kim var diye sorulduğunda, sağa sola bakmadan fert fert ‘Ben Varım’ diyen de bizleriz. Türk milletinin içinden gelmiş biz Türk Hekimleri tüm insanlığa hizmet etmeye ilelebet devam edeceğiz.”

Cumhuriyetçi Hekimler Birliği de anıta çelenk koydu.

tip.jpgtip1.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.