PKK/HDP/FETÖ'nün Ayşe Arslanoğlu yalanı fena patladı

PKK/HDP/FETÖ'nün Ayşe Arslanoğlu yalanı fena patladı

Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda, Batman’da yaşayan Ayşe Arslanoğlu adlı bir kadının, aralarında siyasiler ve polislerin de bulunduğu kişilerce taciz edildi ve bu olayın ardından intihar ettiği iddia edilmişti.

Verda Hanzade adlı kullanıcı tarafından 5 Mart 2019 günü Twitter’da paylaşılan gönderide, Ayşe Arslanoğlu’nun 4 çocuk sahibi ve engelli olduğu ifade edilmiş, ayrıca bahsi geçen kadına ait olduğu iddia edilen imzalı mektup ve fotoğraf paylaşılmıştı. 

ayse-arslanoglu-1.png

Teyit.org’ta yer alan bilgilere göre, Verda Hanzade’nin paylaşımının ardından HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yaşanan olayın ve mektubun gerçek olduğunu belirten açıklamalarda bulundu. 

ayse-arslanoglu-2.png

Batman’da Ayşe Arslanoğlu adlı kadının tacize uğradığı ve intihar ettiği iddiaları hakkında Batman Valiliği, bu isimde bir vatandaşın nüfus kayıtlarında olmadığını açıkladı.  Konuyla ilgili iki avukatı görevlendiren Batman Barosu da Ayşe Arslanoğlu isimli birinin olmadığını duyurdu. Gerçeklerin ortaya çıkmasıyla iddiayı ortaya adan hesaplar paylaşımları kaldırdı.

İşte Batman Valiliği’nin konuya ilişkin açıklaması:

ayse-arslanoglu-3.png

Batman Baro Başkanı Hamit Kaçan da konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iki avukatı görevlendirdiklerini ancak Ayşe Arslanoğlu adında birine rastlanmadığını bildirdi.

ayse-arslanoglu-4.png

Teyit.org, bu konuyla ilgili Hamit Çakan’la görüştü. İddianın ortaya atılmasının ardından harekete geçtiklerini belirten Hamit Çakan, barodan iki avukatı bu konu için görevlendirdiklerini ancak yapılan araştırma neticesinde Kozluk İlçesi’nde Ocak ayından itibaren iki intihar vakası yaşandığını bu kişilerden birinin erkek diğerinin ise kadın olduğunu, ancak Ayşe Arslanoğlu hakkında bir kayıt olmadığını ifade etti. 

Ayşe Arslanoğlu’na ait olduğu ifade edilen mektup ve fotoğraf hakkında ise internette yapılan araştırmalardan da bir sonuç alınamadı.

İDDİAYI ORTAYA ATANLAR PAYLAŞIMLARINI SİLDİ

Konu hakkında tartışmalar devam ederken iddianın doğru olduğunu öne süren HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, 6 Mart 2019’da attığı tweette görüştüğü kaynağın kendisine kanıt sunmadığını ve araştırmasının devam ettiğini ifade etti.

ayse-arslanoglu-5.png

Gergerlioğlu 7 Mart 2019’da yaptığı başka bir paylaşımda ise söz konusu iddialar hakkında yeterince araştırma yapmadan hareket ettiğini ve iddiaların arkasında insanların iyi niyetlerini suistimal etmek isteyen sahtekar çetesi olduğunu ifade etti.

ayse-arslanoglu-6.png

Bahsi geçen konuyu Twitter’dan paylaşan Gergerlioğlu, Verda Hanzade ve firari FETÖ’cü Emre Uslu gibi kullanıcılar paylaşımlarını sildi.

Sonuç olarak Batman’da Ayşe Arslanoğlu adında biri yaşamadığı gibi, taciz ve intihar iddiaları da asılsız çıktı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.