Putin'den Türkiye'ye tarihi destek: PKK/YPG'yi yıkın geçin

Putin'den Türkiye'ye tarihi destek: PKK/YPG'yi yıkın geçin

Türkiye’nin PKK/YPG terör örgütüne yönelik yurtiçi ve yurt dışında yürüttüğü mücadeleye Rusya Devlet Başkanı Putin’den tam destek geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın 2018 yılının son haftasında Rusya’ya gerçekleştirdiği kritik ziyaretten çok önemli ve olumlu sonuçlar alındı.

SuperHaber.com’da yer alan habere göre; Türkiye’den Rusya’nın başkenti Moskova’ya giden heyetin Suriye'deki gelişmeleri özellikle ABD’nin bölgeden çekilmesinden sonra yaşananları masaya yatırdığı kaydedildi.

PKK/YPG terör örgütünün işgal ettiği topraklara yani Fırat'ın doğusuna askeri harekat başlatılacağının, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulmasının ardından gerçekleştirilen zirvede önemli kararların alındığı ifade edildi.

Kritik zirvenin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Tüm terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi konusunda ortak irademiz var. Suriye ve bölgesel konularda Rusya ve İran’la yakın işbirliğine devam edeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Tarihi zirvede Rusya’nın Suriye topraklarında sorumluluk alanında bulunan hava sahasını Türkiye'ye açma konusunda güvence verdiği ileri sürüldü.

Zirvede Rusya tarafından verilen bu güvence, Türkiye'nin bölgeye olası bir harekatta İHA, SİHA ve savaş uçaklarını kapsayan hava hücum gücünü, Fırat'ın doğusunda ve batısında kullanması konusunda Moskova ile mutabakata varıldığı anlamını taşıyor.

siyasetcafe.com

Kaynak:SuperHaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.