Reza Zarrab soruşturmasında şok gelişme

Reza Zarrab soruşturmasında şok gelişme

İranlı iş adamı Reza Zarrab soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar;

ABD’de tanık olarak ifade veren İranlı iş adamı Reza Zarrab hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 14 kişi daha gözaltına alındı ve gözaltına alınanların sayısı 17’ye yükselmiş oldu.

Soruşturma kapsamında Reza Zarrab’ın yanında çalışan ve ABD'deki davaya evrak yolladığı iddia edilen şüpheliler Sinem A, Regaip A. ve Mustafa H'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Emniyetin elde ettiği yeni deliller ışığında soruşturmanın genişletilmesi üzerine söz konusu 3 şüpheli dışında 14 kişi daha gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlıların buradaki işlemleri devam ediyor. Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderilen bir ihbar mailinde, gözaltındaki şüphelilerden Regaip A. ile birlikte çalıştıklarını ifade eden bir kişinin, Regaip A, Mustafa H. ve Sinem A'nın FETÖ’cü olduğunu belirterek, söz konusu kişilere görevden alınan FETÖ'cü bazı polislerin getirdikleri evrakları ABD’ye götürdüğünü söylediği öğrenildi.

Bunun üzerine yapılan operasyonla gözaltına alınan 3 şüphelinin adreslerinde yapılan aramada Zarrab’ın şirket bilgilerinin bulunduğu dijital verilerin elde edildiği belirtildi.

Zanlıların dijital malzemelerinden ele geçirilen dokümanların incelendiği, bir şüphelinin telefonundan çıkan belgede, şüpheli Zarrab’ın Dubai'ye yerleşmek için araştırma yaptırdığına dair ifadelerin yer aldığı  belirtildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.