Rıza Altun kimdir? Rıza Altun öldü mü?

Rıza Altun kimdir? Rıza Altun öldü mü?

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık’ın sağ kolu olduğu bilinen Rıza Altun’un, TSK tarafından düzenlenen hava operasyonunda vurulduğu ve ağır yaralı olduğu öğrenildi. Peki Rıza Altun kimdir?

Türk Ordusu tarafından düzenlenen operasyonda PKK’ya ağır darbe vuruldu. Cemil Bayık’ın sağ kolu olarak bilinen Rıza Altun, düzenlenen hava harekatında vuruldu. Altun’un yanı sıra çok sayıda PKK’lı etkisiz hale getirildi. Peki Rıza Altun kimdir? TSK'nın operasyonunda Rıza Altun öldü mü?

PKK’YA BÜYÜK DARBE

Son yıllarda ABD’den aldığı silah desteğiyle bölgedeki ülkelerin geleceğini tehdit eden PKK’ya TSK tarafından hava operasyonu gerçekleştirildi. Bu operasyonun ardından çok sayıda PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. 
Operasyonda vurulan isimlerden birinin ise Cemil Bayık’ın sağ kolu Rıza Altun olduğu bildirildi.

riza-altun.jpeg

RIZA ALTUN KİMDİR?

Rıza Altun, örgüt içinde sözde İran sorumlusu ve Avrupa Alanı sorumlusu olarak görev yaptı.

PKK’nın sözde Yürütme Konseyi üyeliğinde de yer alan Altun, Siyasi Komite ve sözde Dış İlişkiler Komitesi’nde sorumlu düzeyde yer alan isimlerden biri.

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Rıza Altun hem Interpol’ün listesinde hem de ABD’nin uyuşturucu kaçakçısı listesinde.

PKK’YA OPERASYON NASIL GERÇEKLEŞTİ?

MİT tarafından, Rıza Altun’un, Kandil’in İran sınırına yakın bir bölgede toplantı yapılacağını öğrenilmesinin ardından operasyon hazırlıkları yapıldı. Operasyon kapsamında, Rıza Altun’un kullanabileceği tüm yollar ve araçlar kontrol altına alındı. Rıza Altun’un, Emrullah Dursun ve Mikail Özdemir ile Kandil’in İran sınırı yakınlarındaki Abu Bakra Köyü’ne gitmesi üzerine, Bayraktar TB2 İHA tarafından tespit edildi. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F-16’lar tarafından önceden belirlenen noktalar vuruldu.

RIZA ALTUN ÖLDÜ MÜ?

Rıza Altun’un bu operasyon sonrası ağır yaralandığı öğrenildi. Ölüp ölmediğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

TSK tarafından yapılan operasyonda ayrıca, ‘Navdar’ kod adlı Mikail Özdemir, ‘Serhat Varto’ kod adlı Emrullah Dursun  ve ‘Sinan Sor’ kod adlı Ali Aktaş da etkisiz hale getirildi.

İlgili haber...

riza-altun-kimdir.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.