RTÜK 1.5 milyarlık cezasını affetti

RTÜK 1.5 milyarlık cezasını affetti

Hülya Avşar geçen sezon sunduğu sohbet programı 'Bir Hülya Avşar Sohbeti' isimli programında aldatmayı övdüğü gerekçesiyle RTÜK'ten 1.505.058 lira ceza almıştı.

Hülya Avşar geçen sezon sunduğu sohbet programı 'Bir Hülya Avşar Sohbeti' isimli programında aldatmayı övdüğü gerekçesiyle RTÜK'ten 1.505.058 lira ceza almıştı.

Avşar'ın ceza aldığı konuyu gazeteci Cengiz Semercioğlu köşesinde kaleme aldı.

İşte Semercioğlu'nun o yazısı;

Erkeğin arada bir evden gidebileceğini, bunun evliliği diri tutacağını söyleyen Hülya Avşar'ın bu sözleri RTÜK tarafından toplumda evliliğe olan inancı zayıflatacağı gerekçesiyle incelemeye alınmıştı.

14 Ekim 2017'de yayınlanmıştı bu program ve RTÜK 18 Ekim 2017'deki toplantısında kanalın eylül ayındaki reklam gelirinin yüzde 5'i oranında ceza kesmişti kanala. Bu da tam 1.505.058 lira olarak belirlenmişti.

SEZONUN EN AĞIR CEZASI

Hülya Avşar 1.5 milyon lira RTÜK cezası yiyerek sezonun en ağır yaptırımlarından biriyle karşılaşmıştı. RTÜK cezalarında süreç şöyle işliyor... Kanal para cezası kesildiği zaman parayı ödüyor. Sözleşmesine göre yapımcıya ve sunucuya belli bir bölümünü rücu ediyor. Ceza ödendikten sonra da kanal cezaya itiraz ederek RTÜK hakkında dava açıyor...

AK Parti ile BBP arasında sürpriz görüşme

Yaklaşık bir yıl süren bu davalar sonucunda da bazı cezalar geri dönüyor, RTÜK de tahsil ettiği parayı kanala geri ödüyor. Kanal da sunucu, yapımcıdan kestiği bölümün iadesini yapıyor. Hülya Avşar'ın cezası da aynı süreci izledi.

RTÜK CEZAYI KALDIRDI

1.5 milyon lira ödendi RTÜK'e sonra itiraz edildi. Dava önceki gün sonuçlandı ve RTÜK'ün cezası kaldırıldı. Şimdi RTÜK, Avşar’ın programı için Star’a kestiği 1.5 milyon lirayı geri iade edecek...

Star’ın varsa eğer Avşar’dan kestiği ücret de sanatçıya verilecek.

Mansur Yavaş isyan bayrağını çekti! Adaylık şartını açıkladı

İŞTE MAHKEME KARARI;

'Hülya Avşar’ın ifadeleri toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı değildir. Ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden bir söylem de bulunmamaktadır. Programın yayınlandığı saat ve logo da göz önüne alındığında hukuka aykırı bir durum olmadığı kanaatine varılmıştır...'

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.