Rüşvete ve yolsuzluğa fetva verilmez diyen Karaman, sigaraya fetva verdi

Rüşvete ve yolsuzluğa fetva verilmez diyen Karaman, sigaraya fetva verdi

Daha önceki açıklamalarında, “rüşvete ve yolsuzluğa fetva verilmez” diyen Hayrettin Karaman, “Sigara haramdır” dedi.

Verdiği skandal fetvalar ile gündeme gelen Hayrettin Karaman bu defa da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek vererek, "sigara haramdır" diye yazı kaleme aldı. Uzun bir yazı yazan Karaman, verdiği helal-haram fetvalarından bahsederek kendisinin adeta bir fetva mercii olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Hayrettin Karaman, bugün kaleme aldığı yazı ile sigaranın alkol gibi haram olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hayrettin Karaman daha önceki yazılarından rüşvet ve hırsızlıkla ilgili yazıları nedeniyle tepki çekmişti.

Hayrettin Karaman’ın yazısının sigara ile ilgili bölümü şöyle:

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ’A DESTEK VERDİ

“Dünyada ve ülkemizde yıllarca ‘haram’ denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız. Ülkemizde 115 bin kişi hayatını kaybediyor. Bu ne büyük bir faciadır” dedi ya, kimi bağımlılık gayretiyle, kimi Diyanet’e saldırmak için fırsat kolladığı için, kimi de fikrî bağımlılık yüzünden ileri geri konuşmaya, yazmaya koyuldular ve Sayın Başkan’ı yıpratma gayretine düştüler.

"SİGARA İÇMEK HARAMDIR"

"Mâdem başladınız bari o yalnız kalmasın, kendim dahil olmak üzere yıllardan beri sigara içmenin ve ticaretinin haram olduğunu söyleyen bir dolu ulemanın listesini (belki gelecek yazımda) vereceğim, oklarınızı tamamına yöneltin. (Buraya bir not koyayım: Samimi ve ilmî kanaati farklı olanlara elbette saygımız vardır ve onlar yalnızca görüşlerini açıklarlar, saldırmazlar, kınamazlar.)"

“ZEHİRLİ BİR ALKOLOİDDİR”

"Sigaranın zararlı maddesi nikotindir. Nikotin çok zehirli bir alkoloiddir. Ağız yoluyla alınacak 1-2 gram nikotin insanı ölüme kadar götürebilir. İçilmeye başlanan bir sigaranın nikotini önce dumana geçmez, çünkü tamamen yanar. Sigara içilmeye devam edilirse yavaş yavaş bazı maddeler nikotini serbest hale geçirir. Böylece ağıza damıtılan nikotin tükürük ile vücuda geçer. Dumanın akciğere çekilmesiyle kana karışan nikotin nisbeti % 25 artar."

Hayrettin Karaman yazısının devamında nargile ve enfiye gibi alışkanlıkların hükmünün de sigara alışkanlığı gibi olduğunu söyledi. 

“RÜŞVET VERMEK CAİZDİR” DEMİŞTİ!

Hayrettin Karaman, daha önceki yazılarında Prof. Dr. M. Mustafa Şelebi’yi referans göstererek zaruri durumlarda rüşvet almanın haram, vermenin ise caiz olduğunu açıklamıştı.

KARAMAN’IN HIRSIZLIKLA İLGİLİ SÖZLERİ

Hayrettin Karaman, 21 Aralık 2014’teki yazısı nedeniyle ‘yolsuzluğu aklamakla’ eleştirilmişti. ‘Yolsuzluk başka hırsızlık başka’ başlıklı yazısını 11 Ağustos 2017 tarihinde yeniden yayınlamıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.