Sabahattin Önkibar'dan şok yazı! Çin gerçeği ve CIA Türkçüleri

Sabahattin Önkibar'dan şok yazı! Çin gerçeği ve CIA Türkçüleri

Çin’in gelecek adına hayata geçirmek istediği “Bir Kuşak Bir Yol” projesinin güzergahı Türkiye’yi yönetenlerin güven vermemesi ve füze konusunda sözünden dönmesi sebebiyle Rusya’ya çevrildi.

Aydınlık Gazetesi, yazarı Sabahattin Önkibar, bugünkü köşe yazısında 'Çin, masal Türkçülüğü, CIA ve FETÖ!' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı;

30-40 yıl insan hayatı için uzun lakin devletler için değildir. Olgu bu ise soralım, Türk Devleti mesela 30 yıl sonrasına hazırlanıyor mu? Evet demek isterdim ama diyemiyorum. İktidarın tek hedefi kendi mevcudiyetini sürdürmek. Öyle olduğu içindir ki devleti liyakat değil, sadakat ekseninde şekillendiriyor.

DÜNYANIN SONU

İslamcı anlayışta postta oturanlarda şöyle bir bakış var. Benden sonra tufan yani kıyamet. Tayyip Erdoğan böyle mi düşünüyor bilmem lakin Fetullah’tan Adnan Oktar’a kadar bütün din baronları kendinden sonra dünyanın son bulacağına inanırlar. Öyle olduğu için İslamcı zihniyette geleceğe projeksiyon yapmak ve hazırlanmak egemen anlayış değildir. Oysa uluslararası arenada epeydir herkesin dilinde şu var: Çin 2050 sonrası dünyanın yegane süper gücü olacak.

POLİTİKA VE HAZIRLIK

Hayır bunu söyleyenler falcılar değil, allame denilen bilim insanları ve istihbarat örgütleri ki var olan somut üretim tablosu bu hükmü ispatlıyor. Öyle ise Türkiye’nin bu konuda bir hazırlığı ya da vizyonu var mı? Soruyorum bir buçuk milyara yakın nüfusu ile ekonomik güç olacak Çin ile ilgili net bir politikamız söz konusu mudur? Üzgünüm ama değildir zira eğer olsaydı şu yanlışlar yapılmazdı. Mesela Füze anlaşması ABD hatırına iptal edilmezdi ki o hata Türkiye’ye çok pahalıya mal oldu.

‘BİR KUŞAK BİR YOL’ OLAYI

Çin’in gelecek adına hayata geçirmek istediği çok stratejik “Bir Kuşak Bir Yol” projesinin güzergahı Türkiye’yi yönetenlerin güven verememesi ve füze konusunda sözünden dönmesi sebebiyle Rusya’ya çevrilmiştir. İlaveten Uygur Türkleri hadisesi Türkiye ile Çin arasındaki netameli başlıklardan bir diğeridir ve iktidar bu konuda da Pekin’e gereken güveni veremiyor. Oysa Uygur Türklerinin Çin Devleti ile uyumlu ve iç içe olması sadece kendileri için değil, Türkiye için olmazsa olmazdır.

UYGURLAR HUSUMET DEĞİL, KÖPRÜ

Uygur Türkleri, Çin ile Türk dünyası arasında husumet unsuru değil, köprü ve muhabbet ögesi olmalı ve diaspora işlevi görmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda Uygur soydaşlarımızı açıktan teşvik etmeli ve kendilerini kullanmak isteyen emperyalizme karşı uyarmalıdır. Bu yapılır ise emin olun bugün MuseviRum ve Ermeni lobileri ABD’de nasıl etkin ise, çok yakın geleceğin süper gücü olacak olan Çin’de aynı şey Uygur Türkleri için geçerli olacak ve bu Türkiye’ye yarayacaktır.

CIA FİGÜRANI

Bu satırların yazarı bilindiği gibi ırkçı değil ama samimi bir Türkçüdür. Buradan hareketle Türkçülük ambalajıyla Uygurluları CIA’ya figüran yapmak isteyenlere büyük resme bakmaların öneriyoruz. Ayrıca bilinmelidir ki Türkiye’de Uygur Türkleri istismarını yapanların büyük bölümü Türkçü kılıklı kripto FETÖ’cülerdir. Günümüzde hamasete dayalı soyut yani masal Türkçülüğü yapmak ahmaklıktır. Nihal Atsız’ın masal romanındaki Çin Sarayını basan Kürşad ile 40 yoldaşının ruhunu var etmek isteyenler, Çin’i içeriden fethetmeyi düşünmeli ki bunun yolu Pekin’e güven veren gerçek bir dostluktan geçiyor...

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.