Sanatçılardan Meclis Başkanı Kahraman’a istifa çağrısı!

Sanatçılardan Meclis Başkanı Kahraman’a istifa çağrısı!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın sahnelenen tiyatro oyununda kadınların sahne almasını engellemesine tepkiler sürüyor. Sanatçılar Kahraman’ı istifaya çağırdı. İşte ayrıntılar;

"Meclis Sohbetleri" etkinliğindeki Çanakkale Savaşı temalı tiyatro oyununda kadın oyuncuların Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından sahneye çıkmalarının engellenmesine tepkiler sürerken, sanatçılarda Kahraman’a istifa çağrısında bulundu.

MECLİS’TE AYRIMCILIĞA UĞRADILAR

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran “Sonunda bu da oldu. Kadınlar, bu kez hiç olmaması gereken bir yerde, TBMM çatısı altında ayrımcılığa uğradılar. Kadınlara TBMM çatısı altında reva görülen bu tutumun adı, sadece ayrımcılık değil, cinsiyetçiliktir, gericiliktir, yobazlıktır. TBMM Başkanı, Meclis’in kadın-erkek eşitliğini sağlamakla yükümlü olduğunun ve bu nedenle bir komisyon kurduğunun da farkında değil" diye konuştu.

SAHNEYE ÇIKMAYA DEVAM

DEMET AKBAĞ: Sahneye kadınların çıkarılmaması gibi bir durum kabul edilemez. Sahneye çıkmaya devam edeceğiz.

BÜLENT ŞAKRAK: Destanlar birlikte yazıldı, Cumhuriyet birlikte kuruldu.

ALİ POYRAZOĞLU: 45 yıldır kadın oyuncularla oynadım. Onlarla sahneye çıktığım için gurur duyuyorum.

FIRAT TANIŞ: Kadının tiyatro sahnesinde olmaması gerektiğini düşünen akıl, bir adım sonra ‘oy da vermesin’ diyecek mi?

GANİ MÜJDE: Afife Jale’nin kemikleri sızlıyordur.

DENİZ ÇAKIR: Biz kadınlar üretmeye, iyiliğe inanmaya, doğurmaya, sanatı çocuklarımıza aktarmaya, sahneden hiç inmemeye devam edeceğiz...

ZERRİN TEKİNDOR: Kadının sesinden, bedeninden, ruhundan korkmamak dünyayı daha zarif bir yer yapacak. Sanat ve kadın ruhu inceltir. Tavsiye ederim.

NİLGÜN BELGÜN: 41 yıldır gururla tiyatro sahnesindeyim ve çıkmaya da devam edeceğim.

ÖZGE BORAK: İlk Müslüman Türk kadın oyuncu Afife Jale bundan 100 yıl önce sahneye çıktı. Ülkemizde kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz, cinayet önü alınamaz seviyelere gelmiş durumdadır. Hal böyleyken kadını yermek ve belki de bazı kendini bilmezleri yüreklendirmekten ziyade kadını yüceltecek kelamlar kullanıp olası vakaların da önüne geçmek gerekmez mi? Bugüne kadar gururla sahneye çıktım, çıkmaya da devam edeceğim.

Tilbe Saran’dan İstifa kampanyası

Oyuncu Tilbe Saran ‘change.org’ internet sitesinde ‘Meclis Başkanı İsmail Kahraman İstifa’ başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

Tilbe Saran’ın açıklamasının tam metni:tilbe-saran-instagram.jpgsiyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.