Sarıyer’de dere taştı Mahalleyi su bastı

Sarıyer’de dere taştı Mahalleyi su bastı

İstanbul'da dün akşam başlayan yağış hayatı felç etti. Dün akşamdan başlayarak etkisini artıran yağış nedeniyle birçok ev sular altında kaldı. Sarıyer Ayazağa Mahallesindeki Ayazağa Deresi de aşırı yağış nedeniyle taştı.

İstanbul'da dün akşam başlayan yağış hayatı felç etti. Dün akşamdan başlayarak etkisini artıran yağış nedeniyle birçok ev sular altında kaldı.

Sarıyer Ayazağa Mahallesindeki Ayazağa Deresi de aşırı yağış nedeniyle taştı. Dere yakınındaki 4 evi gece yarısı su bastı.

Yataklarından uyanan vatandaşlar durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı.

Evi su altında kalan ve itfaiye erleri tarafından sırtında taşınarak kurtarılan vatandaş, '3-4 saattir içerideyiz, her yer berbat durumda' dedi.

sariyer-dere-tasti-siyasetcafe.jpg

Saat 5’ten beri mahsur kaldığını dile getiren bir genç, 'Dere taşmış, geçen hafta da böyle olmuştu. Kepçe gelmişti buraları temizledi. Şu ilerisi tıkalı bir adam var izin vermiyor' diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise, 'Saat 04.30 sularından beri ayaktayız, itfaiyeyi aradık sağ olsun geldiler. 4 ev mağdur durumda eşyalar olduğu gibi gitmiş.

sariyer-dere-siyasetcafe.jpg

Yıllardır bu çileyi çekiyoruz. İnsanlar çok mağdur, evleri olduğu gibi bırakıp gidecekler, gidecek yerleri de yok' şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.