Savunma sanayii'nde tarikat egemenliği!

Savunma sanayii'nde tarikat egemenliği!

Fehmi Çalmuk, bugünkü köşesinde Savunma Sanayii’nde örgütlendiğini öne sürdüğü Rifai tarikatına dikkat çekti.

Milli Görüş camiasına yakınlığıyla bilinen, Hürses gazetesi yazarı Fehmi Çalmuk, bugünkü köşesinde Savunma Sanayii’nde örgütlendiğini öne sürdüğü Rifai tarikatına dikkat çekti ve merhum eski Başbakan Necmettin Erbakan’la bir diyalogunu aktardı.

'RİFAİ’LERİN KADROLAŞMASI İDDİASI NEDİR”

Rifai tarikatının Anatavan Partisi’nden bu yana Savunma Sanayii’nde örgütlendiğini ileri süren Fehmi Çalmuk, şu ifadeleri kullandı:

'Yeni bir din icat etmeye Hz. Muhammed Efendimiz olmadan bir İslam öngörüsüyle başlayan bu yapıların 15 Temmuz’dan sonra bürokrasinin köşe başlarını, kurum ve kuruluşların mali ve idari işler başkanlıklarını ele geçirmeleri boşuna değildir. Savunma Sanayi gibi özel yetişmiş kadroların yer alması gereken bir kurumda Rifai’lerin kadrolaşması iddiası nedir Allah aşkına ? ANAP’tan bu yana Savunma Sanayi eski ismiyle Müsteşarlığı Rifailerin örgütlenme yeri mi ? Son yıllara kadar Milli Harp Sanayi’nin oluşmadığını daha iyi anlıyor muyuz ?”

NECMETTİN ERBAKAN YAŞ TOPLANTISINDA NE DEMİŞTİ

Milli Görüş’ün kurucu lideri merhum Necmettin Erbakan’ın, Başbakanlığı dönemdeki YAŞ toplantısından sonra kendisiyle görüştüğünü anlatan Fehmi Çalmuk, Erbakan’ın ordudan atılanlarla ilgili olarak, “Kimse namaz kılıyor veya eşinin başı örtülü diye atılmadı. Biz buna kesinlikle izin vermeyiz. Bunlar hakkında irtica faaliyetlerinde bulundukları için değil, orduda disiplini bozdukları için böyle bir muamele yapıldı” dediğini aktardı.

Çalmuk köşesinde Necmettin Erbakan’a YAŞ toplantısında askerlerin bir video izlettiğini, o videoda bir binbaşının ve albayın cemaat imamı olan çavuşa selam verdiğinin gösterildiğini yazdı.

Fehmi Çalmuk’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Yıllar önce Akşam Gazetesi’nde çalışıyor, Güneş gazetesinde köşe yazıyordum. Merhum Necmettin Erbakan Başbakan… Yüksek Askeri Şura sonrası bir fırsatını bulup, makamına gittim. Dedim ki:

- Hocam haber yapmayacağım. Ancak merakımdan soruyorum. Nedir bu YAŞ kararları?

Hocam geniş bir izah getirdi. Dönemin Genelkurmay Başkanı Karadayı’nın sözlerini aktardı:

‘Her Namaz Kılan ‘sayın Başbakan, her namaz kılan ordudan atılsa, şu anda toplantısını yaptığımız Askeri Şura’ ya üye bulamazdık. Bu kişiler namaz kılıyor diye ordudan atılmıyor. Yasa dışı faaliyetlere katıldıkları için atılıyor. Her şey belgelenmiş durumda. Bu dosyalar istihbarat emniyet ve yargı birimleri tarafından çok büyük bir titizlikle hazırlandı.’

Karadayı’nın bu sözleri üzerine Erbakan Hoca ikna olmayı bekliyordu. Derken bir film gösterildi. Binbaşının Çavuş’a selam verdiği bir görüntü. Hocam ‘bu eğitim tatbikat mı?’ diye sorunca askerin dosyası getirilip önüne konulmuş. Çavuş cemaat imamı olduğu için Binbaşı selam veriyor. Daha sonra bir Albayında selam veren görüntüsü.

Erbakan Hocam devam etti sözlerine:

‘Bize getirilen dosyalarda, bu kişilerin disiplinsiz davranışları nedeniyle atılmalarını gerektiren şartların oluştuğu belirtiliyordu. Kimse namaz kılıyor veya eşinin başı örtülü diye atılmadı. Biz buna kesinlikle izin vermeyiz. Bunlar hakkında irtica faaliyetlerinde bulundukları için değil, orduda disiplini bozdukları için böyle bir muamele yapıldı. Biliyorsunuz, dünyanın en disiplinli ordusu bizim ordumuzdur. Bu ordu Peygamber ordusudur. Biz kesinlikle bir disiplinsizliğe müsaade edemezdik.’”

siyasetcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.