Sayısal Loto'da 5 Ocak muamması

Sayısal Loto'da 5 Ocak muamması

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili, Sayısal Loto 6/49 çekiliş sonuçlarıyla ilgili dikkat çeken bir konuyu gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun Genel Bakanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Erdoğan’ın damadı, Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması istemiyle Meclis’e verdiği soru önergesinde Sayısal Loto 6/49 çekiliş sonuçlarını gündeme taşıdı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 5 Ocak Cumartesi günü yapılan çekilişte üç haftadır devreden büyük ikramiyenin 6 bilen tek kişiye isabet ettiğini ve 5 bilen kişi sayısının ise 1901 olduğunu hatırlattı.

CHP’li Yavuzyılmaz, her ne kadar sayısal loto oynayan kişilerin veya oynadıkları kupon ve kolon sayısının artması ile ikramiyelerin tutturulma ihtimali yükselse de büyük ikramiyenin 1-49 sayılarının içindeki 6 farklı rakamın tutturulmasının yaklaşık 14 milyonda 1 ihtimal olduğunu yaptığı hesaplamayla soru önergesinde yer verdi.

Çekilişte 5 bilme ihtimalinin ise 54 bin 200’de bir olduğunu matematiksel olarak hesaplayan Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Çekilişe katılım oranı birbirinden farklı yaklaşık 14 milyon kombinasyonu işaretleyen kişi veya kupon, kolon sayısında olduğunda; 6 bilen 1 kişi, 5 bilen 258 kişi olmak durumundadır.”

Milletvekili Yavuzyılmaz, 2018’de gerçekleştirilen 75 çekiliş sonucunun 74 tanesinde 5 bilen kişi sayısının 258’in altında olduğunu, yalnızca 11 Ağustos 2018 tarihli çekilişte 5 bilen kişi sayısının 272 olduğunu vurguladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.