Selçuk Bayraktar'dan yerli Uçan Otomobil açıklaması: "Liderler arasına gireriz"

Selçuk Bayraktar'dan yerli Uçan Otomobil açıklaması: "Liderler arasına gireriz"

Savunma sanayisinde bir dönüşümün başladığını belirten Bayraktar'dan Uçan Otomobil açıklaması: "Liderler arasına gireriz"

Bahar Kalkanı Operasyonu’nunda tarihin seyrini değiştiren İHA ve SİHA’ların mimarı, Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar geçtiğimiz gün Radyo D programcısı Adem Metan'ın sunduğu 'Adem Metan Show'a konuk oldu.

Savunma sanayisinde bir dönüşümün başladığını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

"Savunma sanayisinde dönüşüm başladı. Ülkemiz de ana lokomotifi oldu diyebiliriz. Bunu genele yaymalıyız. Dünyanın başaramadığı birçok şeyi Türkiye birliği ile başardı. Uçan araba Cezeri de bunlardan biri. Bugün on beş yıl sonrasının oyunları kuruluyor. Bugün bu alanda çalışanlar yarının üreticisi olacaklar. Bu teknoloji kullanılmaya başlandığında üretmeye başlayanların oyuncu olmaları mümkün değil. O gün geldiğinde üretmeye çalışanlar ancak alt yüklenici olurlar. Bu bütün dünyada böyledir. Bunun için ne yaparsanız ‘milli ve özgün’ olsun diyoruz. Otomotivde en büyük devrim biliyorsunuz elektrikli arabalar. Yakında da uçan arabalar gelecek. Önce kırsal yerlerde kullanılacak sonra adım adım hayatımıza girecek."

 

cezeri3.jpg

Uçmanın bir çocukluk hayali olduğunu anlatan Bayraktar, "Okul ve iş derken bunu biraz ertelemiştim. İHA ve AKINCI'nın pilotluğunu yaparak o duyguyu yaşıyordum. Bu hayalimi '40 yaşıma gelmeden gerçekleştirmem lazım' diyordum. İlk uçuş çok güzel geçti. Kalkış ve inişi yumuşak yapmıştım. İndiğimizde tabi ıslandık. Çok güzel bir hatıra oldu" dedi.

Bayraktar, "Aile benim için en önemli limanlardan biri. Ufak bir kızım var. Allah bağışlasın. Eşim ve çocuğumla zaman geçirmek hayatımın en huzurlu anı. Ailemle geçirdiğim zaman benim için en kıymetli anımdır. Genç kardeşlerime de evlenmelerini tavsiye ederim" dedi.

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.