Şener Mengene

Şener Mengene

Virüs Tellalları.!

Virüs Tellalları.!

Topluma korku ve çözümsüzlük yayıyorlar. Virüsten daha bulşacısı. Felaket tellalları ve kompo teorisyenleri vardı, şimdi bir de virüs teorisyenleri ve tellalları türedi. Bunlar virüstan çok daha tehlikeli ve virüsten çok daha hızlı yayılıyorlar. Virüs teorileri ile durumdan vazife çıkarmaya çalışan, sözde teorist, stratejist, analist ve füturist gibi virüs ve felaket tellallatına asla kulak asmayın. Burası Türkiye ne de olsa sallamak bedava. 

Belki de bir tane bile bilimsel ve teknik makale ve kitap okumamışlardır. Öve öve bitiremedikleri küresel güçlere, illuminati, cabal, sun gibi ezoterik, masonik, şeytani yapılara farkına varmadan hizmet ediyorlar. Ucuz kahramanlık yapıyorlar. Çözümsüzlüğü savunuyorlar. Ego tavan yapmış. Herşeyi'de biliyorlar. Ben demiştim. Benim dediklerim çıktı. Ben biliyorum...Hiçbir öneriyi beğenmezler, eleştirilmeyi kabullenmezler. Hata kabul etmezler. 

Birkaç site'de yazıyorlar. Youtube'de kanal açarak uzman oluyorlar. Mangalda da kül bırakmıyorlar. Ahkam kesmekten başka bir iş yapmazlar. Onlar bunu yaparak geçiniyorlar. Bunu meslek edinmişler. Korku, panik ve stres yayarak toplumun moral ve motivasyonu, psikolojik direnci zayıflatılıp, hastalıklara düçar ediliyor. Bu şekilde yapan herkes bilerek yada bilmeyerek bu şeytani akla hizmet ediyor. 

 

fb-img-1587671042867.jpg

 

Bir çok tehlike ve tehdit olsa bile, bu şekilde bir yaklaşım çok daha tehlikelidir. Yetkililerin uyarılarını dikkate alalım. Görevlilere yardımcı olalım. Bu günlerde geçer. Millet olarak ne acı tecrübeler yaşadık. Bunlardan gerekli dersi alalım. Bir takım.değişimler olacak. Yeni bir ekonomik sistem geliyor. Hiç birşey eskisi gibi olmayacak. Dijital ve robot ağırlıklı bir dünya'ya geçiyoruz. Buna kendimizi hazırlayalım.

 

fb-img-1588000988774.jpg

 

Biz, inancımız gereği tedbir alır, takdiri Allah'a bırakırız. Musibetlerden ders almalıyız. Bir manevi ikaz da olabilir. Savaş, kıtlık, deprem, kuraklık, salgın hastalıklar her zaman olabilir. Bu salgın (pandemi) olabilir ama paranoya olmamalı. Fert, aile, toplum, devlet ve ümmet olarak, bir muhasebe yaparak, maddi ve Manevi yenilenmeyi gerçekleştirmeliyiz. Manevi bir ikaz da olabilir.

Böyle dönemlerde sakin ve akl-ı selim düşünüp itidalli davranmak gerekir. Afet, acil durum ve kriz yönetimi eğitimi ilkokuldan itibaren okullarda verilmelidir. Devlet yönetmek kolay değil ama eleştirmek çok kolay. Sağlık çalışanları canhiraş bir mücadele veriyor, bunu sabote etmeyelim. Bir çok konu var ama bugünün konusu değil. 

Şimdi güç birliği zamanı. Öncelikle bu mücadelenin başarıyla sonuçlandırılması gerekir. Eksikler, hatalar daha sonra düzeltilir. Vatan-Millet kaynaşmasıyla bu sorununda üstesinden geliriz. Bu millet çaresiz değildir. Tarihin en zor dönemlerinde bile ayağa kalkmıştır. Çin istilası, haçlı istilası, moğol istilası, timur istilası ve rus istilasını atlatan bir millet, bu virüs salgınını da dayanışma ile atlatacaktır. Moralimizi ve inancımızı yüksek tutalım.

 

foro1.jpg

 

Bilgi birikimi olmayan, uzmanlık alanı olmayan, çözüm odaklı olmayan, sadece korku, panik ve umutsuzluk yayan kişiler uyarılmalı ve medya'ya çıkması kısıtlanmalı veya engellenmelidir. Bunlar virüsten daha hızlı yayılıyorlar ve daha tehlikeli oluyorlar. Toplum psikolojisini olumsuz etkiliyorlar. Yakında millet bunlardan da bunlara yer veren kanallardan da yaka silkecektir.

Şener Mengene
Stratejist/Araştırmacı-Yazar
Strateji Enstitüsü Genel Müdürü

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şener Mengene Arşivi