Seri katil Atalay Filiz hakkında karar verildi!

Seri katil Atalay Filiz hakkında karar verildi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, öğretmen Fatma Kayıkci cinayetinde Atalay Filiz'in hapis cezasını onadı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Atalay Filiz'in tarih  öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı Anadolu 5. Ağır  Ceza Mahkemesi'nce "tasarlayarak, bir suçu gizleme, delileri ortadan kaldırma  veya işlenmesini kolaylaştırma ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme"  suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı davaya ilişkin  yapılan istinaf başvurularını karara bağladı.

Daire, yerel mahkemece verilen kararda, usul ve yasaya aykırı bir  husus bulunmadığı gerekçesiyle sanık Filiz'in avukatlarınca yapılan istinaf  başvurusunun esastan reddine karar verdi. Ceza dairesinin oy birliği ile aldığı karar kapsamında, Filiz'in  cezası onanmış oldu.

Sanık Atalay Filiz'in avukatlarının bu karara itiraz etmesi halinde  dava dosyası Yargıtay'a gidecek.

NE OLMUŞTU?

Tuzla'da 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü  belirtilen Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin  Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen  kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da belirlenmişti. 3 yıldır aranan Filiz'in, sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'da yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle  tanıttığı belirtilmişti.

Menderes'te yakalanarak İstanbul'a getirilen Filiz, Kayıkçı'yı  tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle 13 Haziran 2016'da tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Filiz  hakkında, "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini  kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak kasten öldürme" suçundan  ağırlaştırılmış müebbet, "kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya  ölmesinden yararlanarak nitelikli hırsızlık" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar  hapis cezası talep edilmişti.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi 1 Aralık 2017'de açıkladığı kararında,  sanık Filiz'in sanık Filiz'in "tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delileri ortadan  kaldırma veya işlenmesini kolaylaştırma ya da yakalanmamak amacıyla kasten  öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını, "nitelikli  hırsızlık" suçundan ise yeterli delillerin olmaması nedeniyle beraatını  kararlaştırmıştı.

Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Mart 2017'de Atalay Filiz'i,  Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı "tasarlayarak  öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.