İYİ Partili Paçacı başarılarını anlattı CHP’ye sağdan oy akışı sağladık

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, partisinin yerel seçimlerdeki başarısını, "CHP'ye ilk kez sağdan oy akışı sağlayarak, muhalefetin etki alanını genişlettik" diye açıkladı.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte başta büyükşehirler olmak üzere CHP’ye bir çok belediye kazandıran ancak partisinin ise bir il belediye kazanamayan İYİ Parti seçimlerde ki başarısını açıkladı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, partisinin yerel seçimlerdeki başarısını, "Siyasetin konfor alanını bozduk, AKP'nin yerel yönetimlerdeki saltanatını yıktık, CHP'ye ilk kez sağdan oy akışı sağlayarak, muhalefetin etki alanını genişlettik" diye açıkladı.

Türkiye genelinde sadece 25 ilçe ve beldede belediye başkanlığını alan İYİ Parti seçim başarısı olarak CHP’ye sağdan oy akışı sağlamayı başarı olarak açıkladı.

PKK’nın siyasi uzantısı HP ile birlikte İYİ Parti işbirliği halinde olan CHP’yle 23'ü büyükşehir olmak üzere toplam 51 ilde ittifak yaptı.

Ancak HDP ile birlikte bir çok büyükşehir ve ilde CHP adaylarının kazanmasını sağlayan İYİ Parti yerel seçimlerde hiçbir başarı elde edemediği halde Meral Akşener, yerel seçim sonucunu "Millet İttifakı'nın başarısı" olarak değerlendirdi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre, yerel seçim sonuçlarının Meral Akşener başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı'nda masaya yatırıldığı İYİ Parti'de seçim sonuçlarına ilişkin yapılan değerlendirmeleri şu şekilde aktardı:

EN BÜYÜK BAŞARI: CHP’YE İLK KEZ SAĞDAN OY AKIŞI SAĞLAMAK

CHP'nin Antalya, Adana’nın yanı sıra halen kesinleşmeyen, İstanbul, Ankara ile birlikte uzun yıllardır ilk kez belediye başkanlığını kazandığı Kırşehir, Ardahan gibi yerlerde seçimi kazanmasında, HDP ile birlikte İYİ Parti seçmeninin büyük rolü olduğuna vurgu yapılıyor.

İYİ Parti'nin yeni bir parti olmasına karşın, AK Parti'nin hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde etkisinin kırılmasında önemli bir rol oynandığı düşünülüyor.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin rolünü, "Siyasetin konfor alanını bozduk, AKP'nin yerel yönetimlerdeki saltanatını yıktık, CHP'ye ilk kez sağdan oy akışı sağlayarak, muhalefetin etki alanını genişlettik" sözleriyle özetliyor.

İYİ PARTİ’DE HEDEF KÜÇÜK

Bunlara rağmen İYİ Parti'de seçim sonuçları parti açısından başarısızlık olarak görülmüyor. Bunun nedeni olarak da yerel seçimlerde hedefin daha küçük tutulması, seçimlerde ittifakın başarısına odaklanılması gösteriliyor.

İYİ Partide hedef olarak konulan Balıkesir ve Uşak'ta seçim kaybedilmesine karşın, aralarında Aydın-Nazilli, Samsun- İlkadım gibi büyük ilçelerin de bulunduğu 25 belediyenin kazanılmasının 1.5 yılda iki seçim geçiren İYİ Parti açısından önemli bir kazanım gibi görünüyor.

İYİ PARTİ BALIKESİR'İN KAYBEDİLMESİNİ CHP’YE BAĞLADI

İYİ Partinin en iddialı olduğu Balıkesir'de seçimin kaybedilmesinde CHP seçmeninin sandığa gitmemesine bağladı. CHP, ittifak görüşmeleri öncesinde Balıkesir'de bu ilin milletvekili Ahmet Akın'ı aday gösterdiğini açıklamıştı. Ancak daha sonra ittifak görüşmelerinde İYİ Parti, Balıkesir'in kendilerine bırakılması konusunda ısrarcı olunca CHP Akın'ın adaylığını geri çekmişti. İYİ Parti burada da kaybetti.

HDP ile birlikte CHP’ye önemli kazanımlar sağlayan İYİ Parti’de, seçimlerin ardından, teşkilatlardan genel merkez yönetimine kadar, kapsamlı bir değişim sürecine gidilmesi hesaplanıyor. Yine İYİ Parti’de kısa zaman sonra yeni istifalar ekleniyor.

SİYASETCAFE.COM 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

HDP’nin kazandığı Kars’ta seçimlerin iptali istendi
İYİ Parti'de liderlik kavgası başlıyor! Ümit Özdağ'ın hedefi büyük
İYİ Parti sadece kazandıran parti oldu

Siyaset Haberleri