Şiddete karşı turuncu

Şiddete karşı turuncu

İstanbul'da bulunan Sabancı Center binası, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin çağrısıyla kadın şiddetine dikkat çekmek amacıyla 25 Kasım akşamından itibaren turuncu renkle ışıklandırılacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin dünya genelinde her sene 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve 2017 temasını “Kimseyi geride bırakma: Kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddete son ver” olarak belirlediği kampanya kapsamında “Dünyayı turuncuya boyayalım: Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet son bulsun” çağrısına bu yıl da destek veriyor.

 

Kampanya Sabancı Center, kadına uygulanan şiddete dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla kampanyanın başladığı 25 Kasım akşamından itibaren turuncu renkte parlayacak.

 

Kampanya, Birleşmiş Milletler’in dünya genelinde kabul ettiği “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Mücadele Günü” olan 25 Kasım’da başlayacak ve İnsan Hakları Günü olan 10 Aralık’a kadar devam edecek.

 

Sabancı Holding, kadının toplumdaki konumunu her alanda güçlendirmek için uzun yıllardır hem Topluluk bünyesindeki şirketleri hem de Sabancı Vakfı aracılığı ile çeşitli çalışmalar yürütüyor. Sabancı Holding, 2011 yılında da Birleşmiş Milletler’in Kadını Güçlendirme İlkeleri Bildirgesi’ni imzalayan ilk Türk şirketi olmuştu.

 

Siyasetcafe.com

1511527980_sa_kadinasiddetekarsituruncu_gorsel_2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.