Şikayet üzerine harekete geçildi! Kadıköy ve Kartal’daki bazı sandık görevlileri hakkında soruşturma

Şikayet üzerine harekete geçildi! Kadıköy ve Kartal’daki bazı sandık görevlileri hakkında soruşturma

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde, Kadıköy ve Kartal’daki bazı sandık görevlilerinin şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, Kadıköy ve Kartal’daki bazı sandık görevlilerinin şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yürütülen soruşturma kapsamında, şikayete konu olan sandıklarda görev alan kişilerin kimlik bilgileri istendi.

DHA’da yer alan habere göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadıköy ve Kartal İlçe Seçim Kurulları’nda görev alan kişilerin 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler esnasında, sandıklarda usulsüzlük yapıldığına yönelik şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Başsavcılık tarafından ‘görevi kötüye kullanma’ ve Seçim Kanunu’nun 164’üncü maddesinde düzenlenen, ‘oy verme sonucuna tesir edecek haller’ suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, şikayete konu olan sandıklarda görev alan kişilerin kimlik bilgilerinin istenildiği öğrenildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.