ŞİMDİ TURAN VAKTİDİR!

ŞİMDİ TURAN VAKTİDİR!

Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi Kırgızistan’da Ruh Ordo Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirvede yeni bir sayfa açılacağı vurgusu yapıldı. İşte haberin ayrıntıları;

Kırgızistan'ın dönem başkanlığında düzenlenen Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi bugün yapıldı. Zirveye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyovev ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması ise konseye damga vurdu. Erdoğan konuşmasında, “Uluslararası ticaretin dolara olan bağımlılığı, artık karşımıza bir engel olarak çıkmaya başladı. (Dolara bağımlılık) Kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz.(FETÖ) Bu yapı, bir dönem ülkemizde olduğu gibi dünyanın dört bir yanında eğitim kurumları üzerinden örgütlenmiştir. Yaşadıklarımız bize olduğu kadar dostlarımıza da FETÖ'yle mücadelede geç kalınmaması gerektiğini çok açık göstermiştir. Son dönemde uluslararası teamül, prensip, kuralların hoyratça ihlal edildiği dönemden geçtiğimizi üzüntüyle belirtmek isterim” dedi.

Zirvede ülke liderleri tarafından önemli mesajlar verildi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov, "Bu zirve yeni bir sayfa açacaktır" ifadelerini kullanırken, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, "Batı ile Doğuyu, Güney ile Kuzeyi birleştiren halklarız. Bu büyük avantaj" dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise "Gelecekte, uluslararası kurumlarda karşılıklı destek konusunda ek adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

 

 

turan-vaktidir.jpg

 

ŞİMDİ TURAN VAKTİDİR

 

Bugün Kırgızistan’da gerçekleşen Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi’nde çekilen siyasi ve bölgesel fotoğrafa baktığımızda ‘Şimdi Turan Vaktidir’ demenin doğru olduğunu görüyoruz.

1938 yılından bu yana Türkiye’nin üzerine çöreklenen AB-ABD ve Arap emperyalizminin siyasal, askeri ve ekonomik etkileri neticesinde neredeyse parçalanma noktasına gelen ülkemizin artık yeni bir çıkış noktasında olduğunu görmekteyiz. Yıllardır ABD ve AB eliyle beslenen bölücü terörün ve İslam adı altındaki Arap Kültür Emperyalizminin artık sonuna gelinmiştir.

Ne gariptir ki Hristiyan, AB ve ABD ile sözde Müslüman  cemaatlerin işbirliğinin doğurduğu FETÖ terör örgütü ve halen devam eden tarikat-cemaat sultası her zaman hedefine Türk milletini ve Türk devletini koymuştur. NATO adı altında gerek askeri gerek siyasi kurumlarımıza yerleştirilen CIA ajanlarının temizlenmeye başlamasından sonra kat edilen mesafe dikkat çekicidir.

Bugün Kırgızistan’daki gördüğümüz manzara bir ‘TURAN’ umudu doğurmuştur. Türk devletlerinin bir birlik içerisinde hareket etmelerinin başlangıcıdır.

Şimdi bütün Türkiye’nin siyasi, dini ve ideolojik ayrım gözetmeden koro halinde ‘HAYDİ TURAN’a diyerek devletin yanında kenetlenmesinin zamanıdır.

 

SİYASETCAFE.COM

 

zirve.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.