Sıra arkadaşı Polonya’da öldürülen Furkan'ı anlattı

Sıra arkadaşı Polonya’da öldürülen Furkan'ı anlattı

Polonya'da PKK sempatizanı tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Furkan Kocaman'ın (21), okul ve sıra arkadaşı Buse Özge Çiçek, Furkan’ı anlattı.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler 2'nci sınıf öğrencisi Furkan Kocaman, Erasmus Değişim Programı kapsamında gittiği Polonya’nın Wroclaw kentinde geçen cumartesi günü bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti.  

Yaklaşık iki hafta önce Polonya'ya giden Furkan Kocaman'ın, üniversitesinde ise üzüntü hakim. Kocaman'ın hazırlıkla birlikte 3 yıldır sıra arkadaşlığını yapan Buse Özge Çiçek, arkadaşını şu sözlerle anlattı:

"Furkan kelimelere sığmayacak bir insandı. Hayatımda tanıdığım en iyi, en temiz, en doğru en olgun insandı. Biz 3 yıldır, İngilizce hazırlık sınıfından beri beraberiz. Sıra arkadaşımdı. 3 yıl boyunca ağzından kötü bir laf duymadım. Ya da beni bir kez bile incitmedi. Kelimeleri seçerken bile özenle seçen bir insandı. Hatta bazen yanlış konuştuğunda 'Buse ben böyle dedim ama bu anlama geliyor, kırmadım demi seni' diyen bir insandı.''

İKİ GÜN ÖMCE KONUŞMUŞTUM

Furkan'ın Polonya'yı sadece kariyerindeki özgeçmişine yazabilmek ve İngilizcesini geliştirmek için gittiğini belirten Çiçek, iki gün önce telefonla görüştüğünü ve Polonya'daki ortamı sevmediğini dile getirdiğini ifade etti. Çiçek, şunları söyledi:

"Erasmus'a gitmeyi sadece özgeçmişini doldurmak içindi. İleride iş imkanı olunca özgeçmişimde dolsun diye. Hatta iki gün önce konuştuğumuzda, ' O kadar sıkılıyorum ki, burada yapacak bir şey yok, sadece kariyerimdeki özgeçmişim de bu çalışmayı doldurmak için, İngilizcemi geliştirmek için geldim buraya' demişti. Ortamını çok sevmemişti. 'Bize göre değil, buranın ortamı. Sakinliğe alışmamışım. Konya'yı, Türk yemeklerini çok özlüyorum. İki haftadır korna sesini bile özledim, duyamıyorum' diyordu.''

KİMSEYİ KIRMAYAN, EFENDİ BİR İNSANDI

Furkan Kocaman'ın kimseyi kırmayan, efendi bir insan olduğunu da belirten Buse Özge Çiçek, "O kadar sessiz bin insandı ki; en yakın arkadaşı olmama rağmen, ben selam vermeden başını kaldırıp bana selam vermeyen bir insandı. Biri laf atsa bile dönüp cevabını verecek bir insan değil, susardı. O kadar efendiydi ki; herhangi bir karşı söz söyleyeceğini düşünmüyorum. Her gün mesajlaşıyoruz, konuşuyoruz buna rağmen bir tane kötü bir özelliğini söyleyemem. Çünkü yok" dedi.

Furkan Kocaman'ı, Polonya'daki gittikten sonra odasına Türk bayrağı astığı öğrenildi. Furkan Kocaman'dan geriye 4 aydır içerisinde bulunduğu fakültenin korosunda saz çaldığı görüntüleri kaldı.

BÜYÜKELÇİLİK: ZANLI TÜRK BİLGİSİ RESMİ TEYİTLİ DEĞİL

Öte yandan, Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği, dün twitter hesabından, Faruk Kocaman'ın bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini, saldırganın Türk vatandaşı olduğuna ilişkin bilginin henüz resmi teyit edilmediğini, Kocaman'ın cenazesinin nakli konusunun da savcılıktaki prosedürlerin ardından gerçekleşeceğini açıkladı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.