Sirkeci Garı’nda antika festivali

Sirkeci Garı’nda antika festivali

Tarihi Sirkeci Garı, 17-26 Kasım tarihleri arasında antika festivaline ev sahipliği yapacak. Farklı şehirlerden gelen antikacıların katılım göstereceği festivalde, körüklü fotoğraf makinesi, daktilo, eski plaklar, gramofon gibi eserler yer alacak.

Ülkemizde gösterimdeki Doğu Ekspresinde Cinayet filminin ilk durağı olan ve film ile tüm dünyanın tanıdığı tarihi Sirkeci Garı’nda, Antika Festivali düzenlenecek. 200’ün üzerinde standın yer alacağı festivalde, antikanın kokusu ve ruhu ziyaretçilerle buluşturulacak. Geçmişe dair bir yolculuğa çıkaracak festivalde, tarihte Doğu ile Avrupa arasında bir köprü oluşturan Sirkeci Garı’nda birbirinden değerli parçalar antika tutkunlarının beğenisine sunulacak. Plaklardan bakır objelere, sahaflık kitaplardan telefonlara kadar sayısız antika eserin sergilendiği festival, 9 gün boyunca devam edecek.

Geçmişin izlerini genç kuşakla buluşturmanın önemine dikkat çeken Teos Antik’in kurucusu iş adamı Mehmet Teoman Ünligil, “Geçmiş nesillerden kalan hatıraları yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak oldukça önemli. Antika, vefa duygusunun en anlamlı yansıması. Eski eşyalara dokunduğunuzda o günlere gitmek, o duyguları yaşamak tarifsiz bir haz veriyor. İstanbul’un nostaljik mekanlarından biri olan Sirkeci Garı’nda 9 gün boyunca antika tutkunu ile bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

1510734323_foto__raf_3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.