Şırnak’ta sel faciası! Yine can aldı

Şırnak’ta sel faciası! Yine can aldı

Şırnak’ta sel felaketi meydana geldi. Akıntıya kapılan 2 çocuk hayatını kaybetti.

Şırnak’ta, 3 gündür süren sağanak yağış hayatı felç etti. Birçok ev sular altında kaldı, dereler taştı, hayat durma noktasına geldi.

Şırnak Kumçatı'da şiddetli yağış nedeniyle dereler taştı. Taşan dereden karşıya geçmeye çalışan iki çocuk derenin azgın sularında boğularak can verdi.

sirnak-sel-facia-siyaset-cafe.jpg

Şırnak'ın Kumçatı Beldesi’nde bulunan Besta Sor Deresi'nden karşıya geçmeye çalışan 15 yaşındaki Hacı Sirek ile Abdullah Güler isimli 2 çocuk akıntıya kapılarak can verdi.

ecfni3q4r893q49r30q.jpg

2 çoban çocuk yağan sağanak nedeniyle otlatmaya götürdükleri sürüyle beldeye geri dönmek için yola çıktı. Sürüyü dereden geçirirken koyunlar suya kapıldı. Sağanak yağıştan dolayı su seviyesinin yükselmesi derenin taşmasına neden oldu. Çocuklar, koyunları kurtarmak için akıntıya kapılarak kayboldular.

fhuwerhf7r43hf4839.jpg

İlerleyen saatlerde bölgeden acı haber geldi. 15 yaşındaki 2 çocuğun cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

euiwqru43u4893.jpg

Sağlık ekipleri, çocuklara suni teneffüs ve kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı ancak bir sonuç alınamadı. Yaşamını yitiren Hacı Sirek ve Abdullah Güler'in cesetleri, yapılan incelemenin ardından otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

sirnak-sel-siyaset-cafe.jpg

Olay yerine gelen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, "İki çocuğumuzun hayvanları suya düşüyor. Çocuklar hayvanları kurtarmaya çalışırken suya kapılıyorlar ve vefat ediyorlar. Çok üzgünüz, Allah rahmet etsin" dedi.

Şırnak’ta meydana gelen sel faciası kenti olumsuz etkilemeye devam ediyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.