Son Dakika! Acun hayatını kaybetti! Acı haberi milletvekili duyurdu

Son Dakika! Acun hayatını kaybetti! Acı haberi milletvekili duyurdu

SON DAKİKA … Acun hayata gözlerini yumdu ve milyonlarca sevenini üzdü. Acı haberi Ak Parti Milletvekili Bostancı duyurdu. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı Naci Bostancı, Acun’un hayatını kaybettiğini resmen açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AKP’li Bostancı, “Prof. Hakkı Acun vefat etti” dedi.

İşte Naci Bostancı’nın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım:

Prof. Hakkı Acun vefat etti.  Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun çalışkan, temiz, yürekli insandı.

naci-bostanci.jpg

HAKKI ACUN KİMDİR?

1950 de Yozgat’ta doğdu.Orta halli bir memur çocuğuydu. İlkokulu Iğdır’da, ortaokulu Akşehir’de, liseyi Çorum’da bitirdi. 1975 – 1976 Döneminde, Hacettepe Üniversitesi, Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde 1977 de’ Yüksek Lisansı, 1983 de “ Doktorayı e 1980’de de askerliğini (Çankırı Astsubay okulunda öğretim elemanı olarak) tamamladı.

1976–1983 Tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümünde Asistan olarak, 1983–1988 tarihleri arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tarih Bölümünde Başkan olarak çalıştı. Ayrıca Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü Başkanlığını da yürüttü. 1986 da beri; İtalya, İspanya, Hollanda, Yugoslavya (Sırbistan), Bosna-Hersek, Makedonya, Hırvatistan, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan, Romanya, Azerbaycan, Nahcivan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Çin, Moğolistan, Ürdün ve Suriye’ de mesleki bilgi ve görgüsünü artırmak için araştırma ve incelemelerde bulundu. 1991 de Doçent, 1997 de Profesör oldu. 1988–1992 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, Resim - İş Eğitimi bölümünde çalıştı. 1997–2000 Tarihleri arasında Fen–Edebiyat Fakültesi’nde dekan yardımcılığı ve aynı tarihlerde İlesam (İlim Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) yönetim kurulu üyeliği yaptı. Halen aynı üniversitenin Fen - Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü ve 1988 den beri de Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığını yürütmekteydi.

41743.jpg

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.