Son dakika... AK Parti’den İstanbul’daki seçimin iptali için flaş hamle

Son dakika... AK Parti’den İstanbul’daki seçimin iptali için flaş hamle

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK’ya, İstanbul’daki seçimlerin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptıkları başvuruya ilişkin, KHK ile kamudan çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi ek dilekçede sunduklarını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul’daki seçim için, Kanun Hükmünde Kararname ile kamu hizmetinden çıkarılmış 14 bin 712 kişinin oy kullandığını belirlediklerini açıkladı.

Mahkeme kararı ile kısıtlı olduğu belirlenen 424 kişiyi daha belirlediklerini ifade eden Ali İhsan Yavuz, söz konusu seçmenlerin bulunduğu listeyi içeren dilekçeyi Yüksek Seçim Kurulu’na ilettiklerini söyledi.

AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığıyla ilgili seçim sonuçlarına ilişkin olağanüstü itiraz dilekçesini 16 Nisan günü Yüksek Seçim Kurulu’na sunmuştu.

YSK’ya sunulan olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı ve kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı öne sürülmüştü.

AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece İlçesi’ndeki seçim sonuçlarına itirazını yapmış ancak bu itirazın içinde İBB Başkanlığı seçimine ilişkin itirazların da yer alması sebebiyle olağanüstü itirazla beraber görüşülmesini istemiş, talep Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilmişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.