İstanbul seçiminde FETÖ izleri: Oy hilesinde şifre 'Çitlemek'

İstanbul seçiminde FETÖ izleri: Oy hilesinde şifre 'Çitlemek'

İstanbul seçimlerinde şaibe karıştırılmasına dair bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Seçimde organizeli bir hile yapıldığı ve bunu da FETÖ kuruluşu olan Oy ve Ötesi olduğu ortaya çıktı. Hilenin şifresi ise 'çitlemek' olarak belirlendi. 

İstanbul'da seçim şaibesi hakkında bir çok delil ve belgeleri YSK'ya sunan AK Parti çalışmalarına devam ediyor.

Buna göre seçimde organizeli bir hile yapıldığı ve bunu da FETÖ kuruluşu olan Oy ve Ötesi öncülüğünde olduğu iddia edildi. FETÖ'nün kurduğu sitemde ise CHP, İYİ Parti ve HDP'lilerin görev yaptığı tespit edildi. Seçimde hilenin şifresi ise çitlemek olarak belirlendi.

İLK DEFA 2015'DE GÜNDEME GELMİŞLERDİ

Seçimlerde gayri resmi sandık bekçiliğine soyunan Oy ve Ötesi grubunun  Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı olduğu ilk defa 2015'de gündeme gelmişti. 15 Temmuz öncesi nedeniyle bir çok FETÖ kurumlarına el konulmadığından  seçimlerde şaibe algısı oluşturmak ve sonuçları tartışmalı hale getirmek için örgütlenen sözde sivil toplum hareketinin sandık başlarında Cihan Haber Ajansı'nın görevlileri ile işbirliği yapacağı ortaya çıkmıştı.

Oy ve Ötesi gönüllülerini cemaatle bağlantılı göstermemek için CHP'lilerden ve Gezi eylemcilerinden oluşturan Oy ve Ötesi'ne FETÖ'ye bağlı medya organları tam destek vermişti.

YAVUZ: FETÖ BU İŞİN İÇİNDE ELİMİZDE BELGELER VAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz A Haber canlı yayınında merak edilen soruları yanıtladı. Yavuz, "FETÖ de bu işin içinde. Elimizde belgeler var. Bu işin içinde bir gruptan daha bahsetmek istiyorum. Oy ve Ötesi diye bir yapı vardı. Bu seçimde neden hiç sesleri çıkmadı? Merak ediyorum. Oy ve Ötesi her seçimde basbas bağırırken bu seçimde isimleri neden hiç duyulmadı? Soruyorum." diye konuştu.

FETÖ YADA PKK NEDENİYLE KHK'LI SANDIK GÖREVLİLERİ

Yüzlerceden çok daha fazla 20 yaşın altında sandık başkanı vardı. 18 yaşın altında milletvekili seçiliyor diyeceksiniz. Özellikle genç olanlara ve askeriyeden alınanlara, KHK ile ihraç edilenler, kamu görevlisi olmayanlar alınıp getirilip sandık başına yerleştiriliyor.

FETÖ BU İŞİN İÇİNDE

FETÖ'nün de bu işin içinde olduğundan emin olacağım belgeler elimde var. Bu işin içinde bir gruptan daha bahsetmek istiyorum. Oy ve Ötesi diye bir yapı vardı. Bu seçimde neden hiç sesleri çıkmadı? Merak ediyorum. Oy ve Ötesi her seçimde basbas bağırırken bu seçimde isimleri neden hiç duyulmadı? Soruyorum."

OY VE ÖTESİNİN ŞİFRESİ 'ÇİTLEMEK'

Peki çitlemek ne demek? Türk Dil Kkrumuna göre çitlemek; "Ayçiçeği, kabak çekirdeği gibi şeyleri iki diş arasına alıp kabuğunu çıkararak içini yemek" anlamına geliyor. Yani kötü kısmını çıkar iyi kısmından yararlan.  

FETÖ harekatı olarak bilinen Oy ve Ötesi seçimlerde hile yapmanın 4 kuralını 31 Mart öncesi açıklamış. İşte 'çitlemek' adı altındaki hile yapmanın kuralları;

Çitlemenin Altın Kuralları 1: Sistemde yalnızca gördüğünüzü giriniz. 

Çitlemenin Altın Kuralları 2: Düzeltme veya toplama kontrolü yapmayınız. 

Çitlemenin Altın Kuralları 3: Sayılarda rakam ve yazı arasında fark varsa RAKAMI esas alınız. 

ÖNEMLİ! T3 Çitlemenin Altın Kuralları 4: T3'te doldurulması gereken alanın karşılığı tutanakta boşsa veya yoksa ilgili alana rakamla 0 (sıfır) yazınız.

FETÖ OY KULLANIM SAATLERİNDE ACELE EDİYOR

Oy ve Ötesi twitter sitesinde Saat 14.30 şu açıklama yapılıyor, "Vakit az, tutanak çok! Sonuçlar kesinleşmeden önce tutanakların KONTROL EDİLMESİ için SANA ÇOK İHTİYAÇ VAR! Hemen şimdi."

Yine Oy ve Ötesi Cumartesi gecesi saat 02.23'de "Gün boyu ihtiyaç duyduğun her an bizi arayabilirsin! Çağrı hattımız: 08502412019 bir açıklama yapıyor. 

OY VE ÖTESİ ÇALIŞMA SİSTEMİ DUYURULARI

oyveotesi-calismasistemi1.jpgoyveotesi-calismasistemi2.jpgoyveotesi-calismasistemi3.jpg

OY VE ÖTESİ'NİN ÇİTLEME ANLAYIŞI

oyveotesi-citleme-cekirdek1.jpgoyveotesi-citleme-kurali1.jpgoyveotesi-citleme-kurali2.jpgoyveotesi-citleme-kurali3.jpgoyveotesi-citleme-kurali4.jpgoyveotesi-citleme1.jpg

oyveotesi-citleme2.jpgoyveotesi-citleme3.jpgoyveotesi-citleme4.jpgoyveotesi-citleme5.jpgOY VE ÖTESİ SEÇİM ÖNCESİ SEÇİM GÜNÜ DUYURULARI

oyveotesi-duyuru1.jpgoyveotesi-duyuru2.jpgoyveotesi-musait1.jpgoyveotesi-musait2.jpgoyveotesi-musait3.jpgoyveotesi-secimgunu-duyuru1.jpgoyveotesi-secimgunu-duyuru2.jpg

MÜŞAHİTLERDEN CHP İYİ PARTİ VE HDP'LİLERDEN OLUŞUYOR

Oy ve Ötesi harekatının müşahitleri de dikkat çekici. Seçimlerde işbirliği yapan CHP-İYİ Parti ve HDP'liler FETÖ'nün Oy ve Ötesi sisteminde buluşup ortak çalışıyor. 

İşte o müşahitlerden bir kısmı; "@ertimork ertim, @Recepzc64494612 Recep Özcan, @golighten hakan cihangir, @Tuna23893720 Tuna Akkuş, @ilhamiakkum ILHAMI AKKUM, @ErkanOzdemir78 ErkanOzdemir, @ErkanOzdemir78, @umitvildan vildanumit, @Sevimmoni luckymoni, @mercimekafa Mehmet Emin Mercimek, @arenhsn Aren, @B_eEzgii B.Ezgii Uzndğ, @akifbanu Mehmet Akif Mutlu, @SungurEker Sungur eker, @babahatun0 züürt, @ysufyilmazz Yusuf Yilmaz, @ceengiz76 Baran CAN, @salimemrekose S. Emre Köse, @mabekdeser Son Düzlük, @curieBosphorus Hanne Büşra, @curieBosphorus Activist, @ougurokay ÖMER UĞUR OKAY, @sanchopanzzaa Sancho Panza, @yasin_savas__ yasin savaş , @sequencertr serkan gürdeniz

@MatthewEGoldman Matthew Goldman, @elifgizemppolat Elif Gizem Polat, @zeki66178019 zeki özcan, @asligibiiii Aslı Topal, @sacmasapan1i Hattori Hanzo, @RiserDursun Berkay Dursun, @gokhansungur1 Gökhan Sungur, @BATTALGAZ3 BATTAL GAZİ, @mus1a1a adlı Mustafa, @oguzhancete0 OGUZHAN CETE, @ertimork ertim, @LernaBaytar Lerna Baytar, @byAhg37 Ali Gezer, @ecakir67, @FakeBarnacle Bero, @AknKuru akın kuru, @atasevertulay Tülay ATASEVER, @cankayapeker cankayapeker, @istanbuldada1 istanbuldada, @pbaytak pinar @elfsntrk99 elif senturk, @gokcencapkin T.C. Gökçen ÇAPKIN.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.