Son Dakika! Kars Valisi’nden Sedanur açıklaması

Son Dakika! Kars Valisi’nden Sedanur açıklaması

Sıcak Gelişme… Kars Valisi Rahmi Doğan, Sedanur Güzel ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Kars Valisi Doğan yaptığı açıklamada, Sedanur Güzel’in otopsi sonuçlarının açıklandığı bilgisinin doğru olmadığını ifade etti.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kağızman İlçesi Paslu Köyü’nde kaybolduktan yedi gün sonra cansız bedenine ulaşılan Sedanur Güzel'e ilişkin otopsi sonuçlarının açıklandığı bilgisinin doğru olmadığını duyurdu.

Vali Doğan yaptığı açıklamada, Paslı köyünde kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesinin, dün köyün yaklaşık bir kilometre uzağında üzeri taşla örtülü bulunduğunu anımsattı.

Güzel'in cenazesine kaldırıldığı Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığında otopsi yapıldığını belirten Doğan, sonuçların henüz açıklanmadığını söyledi.

Numunelerin incelenmesi için Van'a gönderildiğini dile getiren Doğan, "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan 'otopsi sonuçları açıklandı' bilgisi doğru değildir. Otopsi için alınan numuneler incelenmek için Van'a gönderilmiş olup neticelenince sonuçlar kamuoyuna açıklanacaktır" dedi.

"Patolojik inceleme halen devam etmektedir"

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Sedanur Güzel'in otopsisiyle ilgili haberler yer aldığını belirtti.

Camgöz, "Kağızman ilçesi Paslı köyünde cansız bedenine ulaşılan Sedanur Güzel'in yapılan otopsisi sonucu vücudunda cinsel istismar bulgusuna rastlanıldığı ve cinayete kurban gittiğinin kesinleştiği şeklindeki haberler üzerine basın açıklaması yapma zarureti hasıl olmuştur" dedi.

Otopsi sürecinin devam ettiğini vurgulayan Camgöz, şunları kaydetti:

"Dün sabah saatlerinde cansız bedenine ulaşılan Sedanur Güzel'in cesedi üzerinde Erzurum Adli Tıp Kurumu Başkanlığında klasik otopsi işlemi tamamlanmış, Sedanur Güzel'in cesedinden elde edilen örnekler üzerinde ise patolojik inceleme devam etmektedir. Sedanur Güzel'in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır. Olayla ilgili mevcut soruşturma gizlilik içinde yürütülmekte olup yeni verilere ulaşıldığında kamuoyuyla paylaşılacaktır."

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün sonra dün cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, köyünde toprağa verildi.

Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığında 6 saat süren otopsinin ardından Kağızman'a getirilerek İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Sedanur Güzel'in cenazesi, sabah saatlerinde alınarak köyüne götürüldü.

Anne Handan ve baba Abdullah Güzel gözyaşları içerinde en büyük kızlarını son yolculuğa uğurlarken acılı anne, kızının mezarına sarılarak ağıtlar yaktı.

Cenaze törenine, Sedanur'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kars Valisi Rahmi Doğan, Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, bazı il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Evinin önünde helallik alınmasının ardından minik kızın cenazesi, köy mezarlığına getirildi. Burada Sedanur'un, fenalık geçirerek bayılan bazı yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Kılınan cenaze namazının ardından 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, dualarla toprağa verildi.

cenaze1.jpgcenaze2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.