Son Dakika: ÖSO Münbiç'e yürüyor

Son Dakika: ÖSO Münbiç'e yürüyor

Ortadoğu’da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Amerika Birleşik Devleti’nin Suriye’den çekilmesinin ardından Özgür Suriye Ordusu operasyon hazırlığına başladı ve birlikler cephe hatlarına sevk edildi.

Özgür Suriye Ordusu, Fırat’ın doğusunda bulunan terör örgütü YPG/PKK’ya yönelik başlatılacak operasyon öncesi hazırlıklarını tamamladı ve Fırat Kalkanı Harekatı ile birlikte terörden arındırılan bölgelerdeki cephe hatlarına mevzilendi.

Özgür Suriye Ordusu olası bir Münbiç operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne destek verecek ve terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesinde büyük bir katkı sağlayacak.

Amerika Birleşik Devlet'nin Suriye'den çekileceğini açıklamasının ardındna Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Hamza Tümeni, askeri eğitimini tamamlayan unsurlarını, ağır silahlı arazi ve zırhlı araçlarıyla birlikte YPG/PKK terör örgütü ile Esed rejimi güçleriyle olan sınır hatlarına yönlendirdi.

ÖSO’dan yapılan açıklamada “Birliklerimiz, terör örgütlerinin işgal ettiği bölgelerin temas hatlarına doğru yola çıktı” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan yapılan açıklamada Münbiç’in terör örgütü üyelerinden temizleneceği ve Mübiç’in özgürlüğüne kavuşturulacağı ifade edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.