Sosyal medya neden çöktü, İnternet,Twitter, Youtube, Facebook ne zaman açılacak?

Sosyal medya neden çöktü, İnternet,Twitter, Youtube, Facebook ne zaman açılacak?

Dün saat 23.'ten itibaren sosyal medyaya erişim sağlanamıyor. İnternet yavaşladı. Facebook, Twitter, Youtube,Instagram platformlarına erişim sağlanamıyor.Sosyal medyada erişim sorunu ne zaman sona erecek?

Dün gece TSK'nin kahraman askerlerine düzenlenen hain saldırı sonrası sosyal medyada kaynağı belli olmayan ve gerçek dışı bilgiler paylaşılmaya başlandı. Provokatif paylaşımlarda şehit sayısı hakkında gerçek dışı ve panik yaratacak paylaşımlar tepki çekti. Tahminen dezenformasyonu engellemek amacıyla sosyal medya platformları geçici olarak erişime kapatıldı.

Sabah saatlerinde sosyal medya sitelerine kısmen erişim sağlansa da hız sorunu devam ediyor. Ancak operatörler arasında farklık gözleniyor.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA İNCELEME BAŞLATILDI

İdlib'teki saldırı sonrasında yapılan maksatlı ve art niyetli provakasyona yönelik paylaşımlara ise inceleme başlatıldı. EGM Siber Suçlar Müdürlüğü tarafından 91 hesap hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Sosyal medyaya erişim sorunu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak erişim sorununun küresel olmadığı ve Türkiye'de yaşandığı gözlendi.

İnternetteki yavaşlamanın ve sosyal medya platformlarına erişim sorununun bugün sona ermesi bekleniyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.