Stephen King'in pandemiyi anlatan romanından uyarlanan Mahşer (The Stand)’den beklenen fragman geldi

Stephen King'in pandemiyi anlatan romanından uyarlanan Mahşer (The Stand)’den beklenen fragman geldi

Stephen King'in virüs salgınını anlatan romanından uyarlanan Mahşer (The Stand)’den beklenen fragman geldi. Aynı zamanda dizinin yayın tarihi de belli oldu

Dünyaca ünlü gerilim romanları yazarı Stephen King’in kült Mahşer (The Stand) adlı romanından uyarlanan mini dizi tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüs ve pandemiyi konu ediniyor.

Dünyanın en çok satan yazarlarından biri olan Stephen King’in 1970’li yıllarda yazdığı “The Stand”, Türkçe’ye de çevrilmiş “Mahşer” ismiyle 1994 yılında televizyona uyarlanmıştı.

 

stand2.jpg

 

Ölümcül bir virüsün pandemi sonucu dünya nüfusunun %99’unu öldürmesini anlatan romanın yeni bir mini dizi uyarlaması yapıldı.

Olayın enteresan olan tarafı ise, dizinin çekimlerinin korona virüs pandemisi başlamadan kısa bir süre önce bitmiş oluşuydu.

İki hafta kadar önce Stephen Colbert’in programına başlanan Stephen King pandemiyi önceden tahmin edişine ilişkin şunları söyledi: “Herkesten özür dilerim ama ben romanı 70’li yıllarda yazdığımda Utah’daki bir kimyasal sızıntıdan hareketle işe koyulmuştum. Bir doktor arkadaşıma gittim ve “Bana dünya nüfusunun %98’ini yok edecek bir salgın senaryosu verir misin?” dedim. Gözleri parladı resmen. Dünyayı kıyamete sürükleyecek bir “Eğer…” senaryosuna bayılıyorlar.”

 

stand3.jpg
 

Geçtiğimiz Mart ayında da “The Stand” ve Covid-19 arasında paralellikler kuranlara şöyle seslenmişti King: “Hayır koronavirüs ‘The Stand’deki gibi değil. Onun kadar ciddi değil. Başa çıkılabilir bir şey. Sakin olun ve gerekli tüm önlemleri alın.”

17 ARALIK’TA İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

“The Stand”in yeni dizi uyarlaması 17 Aralık’ta izleyici ile buluşacak.

Dizinin baş rollerinde bugünlerde adını Johnny Depp ile olan mahkemesiyle sıkı sık duyduğumuz Amber Heard, Whoopi Gıoldberg , James Marsden, Heather Graham, Jovan Adepo, gibi ünlü isimler var. Dizideki Randall Flagg isimli şeytani karakteri ise en son “Big Little Lies” dizisiyle akıllara kazınan Alexander Skarsgard oynuyor. Whoopi Gıoldberg ise rahibe Abbigail’i canlandıracak.

Dizi, hikâyesini zamanda ileri ve geri giderek anlatmayı tercih edecek. Geçmiş olaylar, salgının başlangıcı ve sonu gibi dönemler önemli karakterleri tanıtmak için kullanılacak. Dizinin ana karakteri de Odessa Young’un canlandırdığı Fran olacak. Kendisi virüse bağışıklığı bulunan hamile bir karakter.

9 bölümlük mini dizi her hafta CBS’in internet yayıncılığı servisi CBS All Access’tan yayınlanacak. Stephen King mini dizi için yeni bir son hazırladı.

Roman bir grip virüsünün dünya nüfusunun %99,4’ünü öldürmesiyle başlıyor.Kalan küçük insan topluluğu, medeniyeti yeniden inşa etmek için uğraşırken King romanı iyiyle kötünün savaşı olarak anlatıyor. Bir tarafta rahibe Abigail ve diğer tarafta şeytani Randall Flagg’ın güç için savaşı romanın ana konusu.

The Stand Daha Önce de Ekranlara Gelmişti

Roman 1994’te bir diziye uyarlanmıştı Mick Garris’in yönettiği dört bölümlük mini dizi ortalama üstü puanlar almıştı. Sonrasında 2011’de David Yates’in yönetip Ben Affleck’in başrolünde olacağı bir film tasarlandı fakat hayata geçirilemedi. Warner Bros. 2014’te Josh Boone’u yönetmenliğe getirerek bir deneme daha yaptı. Proje ilerledikçe bir film dört filmlik bir seri oldu. Nihayetinde de sonu bir filmle getirilecek mini dizi haline geldi. O proje de bir türlü meyvelerini veremeyince 2016’da romanın uyarlama hakları CBS’e geçti.

Mini dizi fikri CBS’e de cazip geldi, 2019’da Josh Boone’un bütün diziyi yöneteceği duyuruldu. Sonrasında 9 bölümlük The Stand uyarlaması için çekimlere resmen başlandı. Mini dizi fikri CBS’e de cazip geldi, 2019’da Josh Boone’un bütün diziyi yöneteceği duyuruldu. Sonrasında 9 bölümlük The Stand uyarlaması için çekimlere resmen başlandı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.