’Steptember’ kampanyasında hedefe ulaşıldı

’Steptember’ kampanyasında hedefe ulaşıldı

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın ülke temsilcisi olduğu “Steptember” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, tam 2 bin 255 kişi Cerebral Palsy’li çocukların özel eğitim ve rehabilitasyonları için 633 bin TL. topladı

Avustralya’nın öncülüğünde 2011 yılında başlatılan ve 9 ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesi olan Steptember kampanyasına, 672 takımdan 2 bin 255 kişi katıldı. Cerebral Palsy’li çocuklara destek veren gönüllüler Eylül ayı boyunca günde 10 bin adım atarak veya 10 bin adıma eşdeğer koşma, bisiklete binme, yüzme gibi aktiviteler yaparak hem toplumda Cerebral Palsy farkındalığı yaratılmasına destek oldu, hem de çocuklara ücretsiz özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması için bağış topladı. Steptember süresince toplamda 351 milyon 119 bin adım atıldı.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın ülke temsilcisi olduğu, Cerebral Palsy’li çocuklara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Steptember’ sosyal sorumluluk projesinin, bu yıl Türkiye’de dördüncü kez düzenlendiğinin bilgisini veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin, “Dört yılda yaklaşık 1,5 milyon TL’lik bağış topladığımız Steptember’a olan destek her yıl giderek artıyor. Steptember’ın 2017 hedefi, geçen yılki bağış miktarını yaklaşık yüzde 50  arttırarak 600 bin TL’lik destek toplamak ve daha fazla Cerebral Palsy’li çocuk ve ailesine destek olmak idi. Gönüllülerimiz sayesinde hedefimizi tutturduk, hatta bir miktar aştık. Bu sayede yüzlerce Cerebral Palsy’li bireye özel eğitim, rehabilitasyon, fizyoterapi ve erken müdahale desteği verebileceğiz.” dedi.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.