Süleymancılar sahte evrakla vakfı ele geçirdiler

Süleymancılar sahte evrakla vakfı ele geçirdiler

Üsküdar’da yaşayan 62 yaşındaki Lale Aydın'ın başı uzun yıllardır Süleymancılar tarikatına bağlı derneklerle dertte.

Üsküdar’da yaşayan 62 yaşındaki Lale Aydın'ın başı uzun yıllardır Süleymancılar tarikatına bağlı derneklerle dertte.

Daha önce yurt yapmak istediği bir apartmanın yüzde 75’ini satın alan Süleymancılar tarikatına bağlı Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Aydın'ın dairelerini satmamakta direnmesi üzerine çürük raporu aldırarak apartmanı mühürletmişti.

Aydın, hukuki süreç devam ederken yıkım kararı alınmasıyla birlikte kendilerine tebligat bile yapılmadan sokağa atıldıklarını söylemişti. 

Aydın şimdilerde de kendi kurduğu vakfı ve vakfa ait malları sahte imza ile kendi üzerine geçirmek isteyen Süleymancı tarikatına bağlı bir kişi ile uğraşıyor.

 

Yıllar önce umre ziyareti vasıtasıyla bu kişiyle tanıştığını söyleyen Aydın olayı şöyle anlatıyor:

 

'Bu kişi ile yıllar önce umre ziyareti yaparken tanıştı. Kendisi bir turizm acentesinde çalışıyordu. O dönem kendisinin Süleymancı tarikatına bağlı olduğunu biliyordum ancak cemaatle ilgili bir bilgim olmadığı için zarar gelmeyeceğini düşündüm. Bu kişi ve ailesi ile uzun yıllar ailecek görüşmeye başladık. Daha sonra bu kişiye bir vakfım olduğunu ve defter işlemlerini kendisinden yapmasını rica etti. Kabul etti ancak bir süre sonra defterleri istediğimde kendisinden haber alamadım. Ben bu süre zarfında da vakfıma bir saire bağışlamıştım. Daha sonra avukatım savcılığa başvurdu. Ve bu kişinin sahte imza ile vakıf genel kurulundaki bazı isimleri değiştirdiğini öğrendik. Belge de benim içinde eski başkan ibaresi konulmuş. Dernekle ilgili bir resmi yazı gönderilecekse bu belgede yönetim kurulu ve dernek başkanının imzasının bulunması gerekir. Ancak bu belgede imza yok ve mühürde sahte. Davamız yarın yapılacaktı ancak şuan virüs nedeniyle dava askıya alındı.'

 

İşte cemaatin hazırladığı sahte belge:

 

husr.JPG

69601.jpg

magdur.JPG

denizolgun-manset-002.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

Süleymancılardan skandal video: Alihan Kuriş 2 peygamber yetkisine sahip

Süleymancılardan skandal video: Alihan Kuriş 2 peygamber yetkisine sahip

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum