Süleymancılara operasyon yolda

Süleymancılara operasyon yolda

Fetö ile yapılan mücadele sürerken Fetö mensuplarının başka tarikatlar içerisinde kümelendiği ve örgütlendiği haberleri gündemdeki yerini koruyor. Bunların başında Süleymancılar geliyor. Son gelişmeler ise Süleymancılara operasyon sinyali veriyor.

Kurban bayramı öncesinde Süleymancı yurtlara ve kurslara karşı uygulanan kurban ve kurban derisi toplama yasağı yeni bir operasyonun sinyalini veriyor.

FETÖ’nün tasfiye edilmesinden sonra boşalan yerlere göz diken tarikatlara karşı önlem alınması konusunda sürekli uyarılar yapılıyor.

Fetö benzeri örgütlenme yaptıkları defalarca ihbar edilen tarikatların başında Süleymancılar ve Menzil geliyor.

Menzil’in Devlet’in bazı kurumlarında çok etkili olduğu, Fetö’den boşalan yerleri doldurmaya çalıştı bildiriliyor.

Bir diğer tarikat ise Süleymancılar. Süleymancıların Fetö benzeri örgütlenme ve Devlet’e karşı tutumları biliniyor. Geçen yıl çıkan bir ses kaydında , Erdoğan’ın devrileceğini iddia ederek muhalefet adı altında Devlet’e karşı bir ayaklanma içerisinde oldukları iddia edilmişti.

Süleymancıların CİA tarafından yönetildiği de bir eski müridi tarafında iddia edilmişti.

SÜLEYMANCILAR

Fetö’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra mercek altına alınan tarikat ve cemaatlere karşı operasyonlar gündeme gelmişti. Devlet’in Fetö’den boşalan yerleri doldurmak için kıyasıya bir mücadele içinde olan tarikatlara karşı müdahale edeceği tartışmaları sürerken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gizli raporu basına düştü. “Sufilikle yeni cemaat yapısını başarılı bir biçimde uzlaştıran ve özellikle din eğitimi konusunda alternatif olma arzusu içinde olan Süleyman Hilmi Tunahan’ın takipçileri. İfadelerinin kullanıldığı raporda:

Süleymancılar da tek kişinin adı üzerinden gelişen bir grup olmalarına rağmen Süleyman Hilmi Tunahan’ın görüşleri yazıya geçmediği için bunların dini anlayışları daha geniş ve geleneksel İslam klasikleri çerçevesindedir. Ama bu yapının en önemli özelliği çoğu cemaatlerde gördüğümüz gizil yöntemlerle bağlılarının sadakatini ebedileştirmektir. Bu açıdan onlar da Nurculara benzemektedir; yani kapalı devre çalışıp, müntesipleriyle cemaatin ilişkisini şeffaf olmayan bir tarza büründürüp sadakati bu şekilde güvence altına almaktadırlar. Nurculardan farkları ise bir tek ismin yazıları üzerinden dini öğretilerini şekillendirmemeleridir. Gerçi Sufi nitelikteki diğer cemaatlerde de tarikat şeyhi olan liderlerinin sınırlarını çizdiği o yapıyı karakterize eden bir özel anlayış her zaman mevcuttur. Tespitleri yapıldı.

 

FETÖ BENZERİ ÖRGÜT

Diyanet raporunda Süleymancılarla ilgili olarak, onların, birtakım yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olduğu iddialarının ciddiye alınması ve yeni bir FETÖ ile karşılaşmamak için gerekli incelemelerin yapılması, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Zira uzun yıllar cemaat bünyesinde çalışmış, içyüzlerine vâkıf olduktan sonra onlardan ayrılmış olan ve cemaat içinde ‘Kozan imamı’ olarak bilinen Mustafa Akyıldız, oluşumun din anlayışı ve yapılanmasıyla ilgili oldukça ciddi iddialarda bulunmaktadır.

 

OPERASYON SİNYALİ

Süleymancılara yönelik operasyon sinyali kurban bayramından önce getirilen kurbanlık bağışı ve deri toplama yasağı ile geldi.

Devlet’in Süleymancılara ilk müdahalesi operasyonun sinyali olabilir.

Birçok tarikat ve cemaat kurbanlık için bağış toplarken ilk müdahalenin Süleymancılara gelmesi “Süleymancılara operasyon” sinyali olarak yorumlandı.

Kurban bayramı öncesi Süleymancılara yapılan tebligatta:

18 Süleymancı yurduna bağlı kurban kesim noktalarında satış ve kesim yapılmasının yasaklandığını bildirildi.

Alanya emniyet müdürlüğü ve Alanya Jandarma Komutanlığı Alanya Şehir merkezi ve civarı mahallelerde bulunan 18 Süleymancı yurduna bağlı kurban kesim noktalarında satış ve kesim yapılmasının yasaklandığını tebliğ etti.

Alınan kararla bütün yurtlarda vekalet yöntemi ile kurban kesme uygulaması yasaklanıyor. Türkiye genelinde uygulanacak karar için öncelikle pilot bölge olarak Antalya seçildi.

Alanya Emniyet Güçleri’nin de Süleymancıların yurtlarında geniş çaplı güvenlik önlemleri alarak kontrol ve denetim yaptığı bildirildi.

Genelgede ayrıca, bu yasaklara uyulmaması halinde yaptırımlar olacağı bildirildi. Buna göre, yasaklama kararına uymayanlar hakkında 5 yıl hapis ve 70 bin TL para cezası öngörüldü.

Bu karar Furkan vakfı ve Adnan Oktar tarikatından sonra ciddi olarak Devlet’in harekete geçtiği bir operasyon sinyalidir. Süleymancıların Fetö ile mücadele kapsamında kontrol edilmesi gereken bir tarikat olduğu bilinmektedir.

YASAĞI DELDİLER

Devlet’in uyarısına ve yaptırım kararına rağmen Süleymancıların yasağı deldiği, gizli olarak kurban kesimi ve deri toplama işlerini yaptıkları belirlendi.

Süleymancıların kurban ve kurban derisinden elde ettikleri gelir milyarlarca liraya ulaşıyor. Yurt talebelerine yiyecek temini adı altında toplanan kurban bağışları ve kurban derileri çok ciddi bir gelir kaynağı.

Bu gelirden vazgeçmek istemeyen Süleymancıların yasağa rağmen kurs ve yurt binaları dışında organize olarak kurban kestikleri, kurban satışı yaptıkları ve deri topladıkları bilgileri edinildi.

 

 

İlgili haberler

harita-005.JPG

ic-1.JPG

 

ic-2.JPG

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum