Süleymancıların post kavgasında yeni gelişme, Tunahan’ın torunu yurtlara giremiyor!

Süleymancıların post kavgasında yeni gelişme, Tunahan’ın torunu yurtlara giremiyor!

Süleymancılar arasındaki liderlik kavgası yıkılan sadabad yurdu ile yeni bir ivme kazandı. Süleymancılar cemaatinin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu ve AK Parti Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun’un yurtlara giremediği iddia edildi.

Türkiye’de en tehlikeli cemaatlerden biri olarak Diyanet raporunda dikkat çekilen Süleymancılar cemaatinin içerisindeki çekişme ve ayrışma yeni bir gelişme ile post kavgasını kızıştırdı.

Geçen hafta yıkılan Kağıthane’deki sadabad yurdu bu ayrışmayı gün yüzüne çıkarttı. Yurt yıkımından sonra cemaat yöneticileri ile Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu ve AK Parti Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun arasında yaşanan tartışma bardağı taşıran son damla oldu.

 

menzil-siyasetcafe1.jpg

 

KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR

Süleymancılar içindeki post kavgasının başlama tarihi 2016 yılına dayanıyor. Cemaatin lideri Arif Ahmet Denizolgun’un ölümünün ardından başlayan tartışma bir süre sonra yerini liderlik kavgasına bıraktı.

Süleymancıların lideri Arif Ahmet Denizolgun Refah Partisinde milletvekilliği ve Ulaştırma Bakanlığı yapmış bir siyasetçiydi.

8 Eylül 2016 tarihinde hayatını kaybeden Ahmet Denizolgun’un ölümünün şaibeli olduğu, intihar veya cinayet olabileceği iddiaları cemaat içinde ve kamuoyunda bir süre tartışıldı. Ölümünden yaklaşık 30 saat sonra evde kanepede oturur şekilde cesedi bulunan Denizolgun’un ölüm sebebi “Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması” olarak raporlara geçti.

 

menzil-siyasetcafe4.jpg

 

Denizolgun’un ölümünden sonra cemaat lider arayışına girdi.

 

YENİ LİDER ALİHAN KURİŞ

Yeni lider seçmek için toplanan cemaat 24 Eylül 2016 tarihinde Alihan Kuriş’i lider olarak ilan etti.

Cemaat-tarikat geleneğine göre post babadan oğlu veya baba tarafından kan bağı olan bir aile bireyine geçer. Ancak Alihan Kuriş, Arif Ahmet Denizolgun’un ablasının oğluydu.

 

SİYASİ TERCİHLER CEMAATİ BÖLDÜ

Cemaat ve tarikatların siyasi tercihini tarikatın şeyhi belirler. Seçim öncesi kimi işaret ederse tarikat müritleri o partiye oy verir. Ancak Süleymancılar'da bu gelenek lider seçiminde olduğu gibi siyasi tercihte de farklılık gösterdi.

 

 

 

İslamcı ve muhafazakâr sağ partilerden yana tercih kullanan cemaat bu defa kulvar değiştirdi. Ahmet Denizolgun Refah partisinden siyasete atılmıştı. Cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu Fatih Süleyman Denizolgun’da aynı geleneği takip ederek AK Parti’den siyasete atıldı ve İstanbul milletvekili oldu.

Ancak cemaat hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem de Belediye seçimlerinde AK Parti’ye destek vermedi. Bunu sebebini başka bir yazıda açıklayacağız.

 

TUNAHAN’IN TORUNUNA YURTLARA GİRMEK YASAK

Cemaat içerisinde 3 yıldır devam eden bu ayrışma sonunda cemaatin Kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu Fatih Süleyman Denizolgun’a karşı bir cephe oluşmuş. Cemaatin yöneticileri AK Parti Milletvekili Denizolgun’un yurtlara girişini bile engellemiş. Edindiğimiz bilgilere göre Denizolgun, cemaat yöneticileri tarafından bir “bölücü” olarak tanıtılarak, kendisinin cemaatle bir ilgisinin bulunmadığı anlatılıyor. Bir başka cemaat mensubu da Denizolgun’ın bir kukla olduğunu ve cemaati bölmeye çalıştığını iddia ediyor.

 

Özel haber/Siyasetcafe.com

 

ic-005.JPG

tarikat-ic.JPG
 

cub.JPG

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum